Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Που το πάνε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ;


Πιθανότατα οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης αισθάνονται ισχυροί. Ίσως να πιστεύουν ότι με το να προκαλέσουν πρόωρες εκλογές θα κερδίσουν μεγάλα ποσοστά.
Ίσως πάλι να εκτιμούν ότι με το να γίνονται συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση προσφέρουν καλές υπηρεσίες στη χώρα. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την οικονομία, κι ενώ η περιοχή γύρω μας φλέγεται, αντί να μιλάμε για μια ισχυρή κυβέρνηση που έστω και με τρία κόμματα λύνει τα προβλήματα που προκύπτουν, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι αποφάσισαν να σηκώσουν το δικό τους μπαϊράκι.
Τη μία ο Βενιζέλος απειλεί τον Σαμαρά ότι δεν κυβερνά μόνος του, την άλλη διαρρέει τη δυσαρέσκειά του κατά του Στουρνάρα και την Τρίτη μέσα στην προηγούμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μιλά με απαξιωτικό τρόπο κατά συγκεκριμένων υπουργών για να δεχθεί την αυστηρή προειδοποίηση του πρωθυπουργού.
Ο δε κ. Κουβέλης πότε «αγκαλιάζει» τον κ. Ρουπακιώτη και τον κ. Μανιτάκη παρά τα λάθη που έχουν
κάνει και πότε κάνει κριτική για τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως π.χ. για την ΕΥΑΘ, υιοθετώντας επιχειρήματα του Τσίπρα. «Είναι δημόσιο αγαθό το νερό και δεν πρέπει να δοθεί σε ιδιώτες» λέει ο κ. Κουβέλης λες και του είπε κανείς ότι πωλείται το νερό κι όχι τα δίκτυα.
Σήμερα, ένας από τους τελευταίους υποστηρικτές του κ. Βενιζέλου, ο νεόκοπος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, επιτέθηκε (προφανώς παίρνοντας γραμμή) κατά του κ. Σαμαρά.  Ζήτησε την πιο συχνή παρουσία του στη Βουλή, αλλά και ανασχηματισμό και αναθεώρηση της προγραμματικής συμφωνίας άμεσα. Κατηγόρησε εξάλλου τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της ότι εκβιάζουν με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε και την πλήρη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ με το ενδεχόμενο επαναφοράς των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
“Δεν μπορεί, από τη στιγμή που 2,5 χρόνια τραβήξαμε όλο αυτό το φορτίο για να μην πάει η χώρα σε χρεοκοπία, να μας κάνουν μαθήματα υπευθυνότητας ο κ. Σαμαράς που έκανε αντιμνημονιακό μέτωπο με τον κ. Τσίπρα, που τρέναρε όλα αυτά τα χρόνια τις μεταρρυθμίσεις, είπε για τα «Ζάππεια» και τα 17 δισ.- και παρ’ όλα αυτά εμείς τον στηρίξαμε ως πρωθυπουργό για να μην πάει η χώρα σε χρεοκοπία. Δεν δεχόμαστε λοιπόν μαθήματα υπευθυνότητας.Στελέχη της ΝΔ, όταν λένε κάτι, δεν είναι άμοιρα ευθυνών. Έχει ευθύνη και ο πρωθυπουργός. Δεν μπορεί όταν λέει κάτι ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να ανασύρουν το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Τι σημαίνει αυτό; Μας εκβιάζουν, δηλαδή;»
Είπε κι άλλα το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για το αντιρατσιστικό, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και άλλα καυτά θέματα, που χρόνια τώρα δημιούργησαν οι ίδιοι και τώρα έχουν απαίτηση από τους άλλους να τα λύσουν άμεσα.
Γενικότερα, σε πολιτικό επίπεδο και στο εσωτερικό της κυβέρνησης επικρατεί μια αναταραχή, μια γκρίνια που προέρχεται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Όλο αυτό το κλίμα που καθημερινά βαρύνεται από δηλώσεις θα συζητηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οπότε και θα γίνει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Αν και πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι «μυρίζουν» εκλογές, η Νέα Δημοκρατία και το Μαξίμου το διαψεύδουν κατηγορηματικά διότι δε συμφέρει τη χώρα κάτι τέτοιο.
Ωστόσο, αν συνεχίσει ο Βενιζέλος με τον Κουβέλη να προκαλούν δεν αποκλείεται το  «ατύχημα», οπότε θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Ασφαλώς και έχουν γίνει λάθη στην κυβέρνηση, επικοινωνιακά και ουσίας. Όπως π.χ. η ανακίνηση του θέματος με τους πλειστηριασμούς ακινήτων. Ασφαλώς και η κριτική είναι αποδεκτή, ειδικά για ορισμένους υπουργούς ή κρατικά στελέχη που εμφανίζουν τάσεις αλαζονείας. Είναι ανεπίτρεπτο, όμως, να ρίχνουν κάποιοι νερό στο μύλο του Τσίπρα.
Όταν υπάρχει πρόβλημα να το συζητούν στις συσκέψεις που αρχηγοί κι όχι στα κανάλια και τις εφημερίδες. Αλλιώς, ας επιλέξουν την οδό της προσφυγής στις κάλπες με δική του ευθύνη και ο κάθε κατεργάρης να καθίσει στον πάγκο του.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου