Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Εξόρμηση της τροχαίας για τα κράνη

Εξόρμηση της τροχαίας για τα κράνηEλέγχους σε δίκυκλα για χρήση προστατευτικού κράνους, από τους οδηγούς αυτών ξεκίνησε ήδη το τμήμα τροχαίας Καβάλας. Οι έλεγχοι θα είναι πιο εντατικοί μές στην εβδομάδα, θα αφορούν δε την κίνηση δικύκλων στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο. Το τμήμα τροχαίας Καβάλας άργησε φέτος να πραγματοποιήσει αυτή την εξόρμηση, αντιμετωπίζοντας τα γνωστά προβλήματα μεγάλης έλλειψης προσωπικού. Μπορεί να άργησε αλλά δεν ξέχασε. Περίπου 20 κλήσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους έχουνε βεβαιωθεί ήδη. Από την Τετάρτη και μετά (αύριο) οι έλεγχοι θα είναι
πιο οργανωμένοι. Ενώ ειδικά συνεργεία της τροχαίας θα ελέγχουν και το θόρυβο κάθε δικύκλου.
Στον 3ο όροφο του κτηρίου της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας βρίσκονται καθημερινά αρκετοί πολίτες, που δηλώνουν ότι ενοχλούνται στην οικία τους από το θόρυβο των δικύκλων. Γι΄ αυτό και οι τροχονόμοι μαζί με τον έλεγχο για τη χρήση προστατευτικού κράνους θα έχουνε μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μετρούν τον θόρυβο των δικύκλων.
Θυμίζουμε ότι εφόσον ένας δικυκλιτιστής πάρει κλήση επειδή δε χρησιμοποιεί προστατευτικό κράνος, το ποσό φτάνει τα 350 ευρώ.
Η έλλειψη προσωπικού στο τμήμα τροχαίας Καβάλας, είναι πολύ μεγάλη, όπως άλλωστε σε όλο το προσωπικό της αστυνομικής διεύθυνσης. Παρόλα αυτά η τροχαία Καβάλας προσπαθεί να κάνει όλους τους ελέγχους που επιβάλλεται να γίνονται, νύχτα και μέρα, όχι μόνο για τα προστατευτικά κράνη και το θόρυβο στους δικυκλιτιστές, αλλά και τα γνωστά αλκοτέστ τόσο στους οδηγούς των αυτοκινήτων, όσο και στους οδηγούς των μοτοσικλετών. 
 proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου