Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Τεχνητοί ογκόλιθοι για το νέο ακρομόλιο


Τεχνητοί ογκόλιθοι για το νέο ακρομόλιο

Σε μια ακόμη πιο ουσιαστική φάση μπαίνουν από σήμερα Δευτέρα οι εργασίες στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας. Η εταιρία «Ελικας» που κατασκευάζει το διπλό έργο βυθίζει από σήμερα και για τρεις περίπου εβδομάδες, τεχνητούς ογκόλιθους, βάρους 57 τόνων ο καθένας. Η βύθιση των ογκολίθων θα γίνει στο σημείο όπου μετά την προέκταση του προσήνεμου μόλου δημιουργείται το νέο ακρομόλιο επί του οποίου θα υπάρχει φάρος. Στη συνέχεια από το νέο ακρομόλιο, θα συνεχιστεί η βύθιση τεχνητών ογκόλιθων ώστε να ενωθεί το ακρομόλιο με τον υφιστάμενο προσήνεμο μόλο.

Πρόκειται να βυθιστουν περίπου 80 τεχνητοί ογκόλιθοι, κυψελωτοί με τρύπα στη μέση σε βάθος 10 μέτρα πάνω από το βυθό της θάλασσας.
Για το νέο προσήνεμο μόλο θα ποτιστούν τεχνητοί ογκόλιθοι χωρίς τρύπα στη μέση. Όταν μετά από τρεις εβδομάδες ολοκληρωθεί η πόδηση των τεχνητών ογκολίθων το νέο ακρομόλιο θα φαίνεται αφού θα προεξέχει 40 πόντους πάνω από τη θάλασσα. Για αυτές τις εργασίες βρίσκεται ήδη από την Παρασκευή στην Καβάλα μεγάλος πλωτός γερανός που στη διάρκεια της Παρασκευής και του Σαββάτου έκανε όλες τις δοκιμές για να είναι έτοιμος από σήμερα να περάσει στην ουσιαστική φάση του συγκεκριμένου έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου