Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Στα σκαριά λύση από τον πρωθυπουργό να ανοιξει η νεα ΕΡΤ το δυνατον συντομοτερα

Στα σκαριά βρίσκεται πρόταση του Μεγάρου Μαξίμου για μεταβατική περίοδο στην ΕΡΤ η οποία θα πέσει στο τραπέζι των τριών πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην τρικομματική τις τελευταίες ημέρες και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να εμφανιστεί αδιάλλακτος και κάνει κινήσεις διαφυγής από το αδιέξοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζεται αφενός ένα σχέδιο ταχύτατης επανεκκίνησης της νέας ΕΡΤ και αφετέρου αναζητά μια λύση έτσι ώστε στο μεσοδιάστημα, μέχρι δηλαδή να είναι όλα έτοιμα για το νέο κρατικό κανάλι να «φύγει το μαύρο» από τις οθόνες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο «ταχύτατης επανεκκίνησης» της ΕΡΤ που θα ρίξει στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών ο Αντώνης Σαμαράς προβλέπει τη λειτουργία του νέου κρατικού καναλιού το ταχύτατο δυνατό, πιθανότατα μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα.

Στο νέο σχήμα θα χρησιμοποιηθούν πολλά πρόσωπα της παλιάς ΕΡΤ, κάτι το οποίο, άλλωστε είχε γίνει γνωστό από την πρώτη στιγμή αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε εξηγήσει πως στο νέο κρατικό κανάλι θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για να προσληφθούν.

Παράλληλα, επεξεργάζονται ένα σχέδιο προκειμένου μέχρι να ανοίξει η νεα ΕΡΤ, να μην υπάρχει το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα θα προτείνουν να εκπέμπει κανονικά το σήμα, με προσωρινό πρόγραμμα, πιθανότατα επαναλήψεις του προγράμματος.

Η ευθύνη θα ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών και στην Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας που έχουν αναλάβει τη διαχείριση του θέματος βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπέγραψαν την Τρίτη για το κλείσιμο/επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αναζητά ομάδες δημοσιογράφων με δίμηνες συμβάσεις τις οποίες θα υπογράψουν με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να λειτουργήσει η προσωρινή ΕΡΤ, ώσπου να ανοίξει η νεα.

iefimerida.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου