Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Το βρόμικο κόλπο των Νταβατζήδων της Διαπλοκής και των χρεοκοπημένων Εκδοτών

B55A0467F95F9B513D0E320FF88A0C7DΣε κατάσταση ομηρίας επιχειρούν να θέσουν το πολιτικό σύστημα μέσα απ’ την αποδόμηση της κυβέρνησης μια ομάδα κρατικοδίαιτων διαπλεκόμενων επιχειρηματιών και χρεοκοπημένων εκδοτών.
Το σχέδιο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προβλέπει απαξίωση κομμάτων και πολιτικού προσωπικού και πρόκληση τεχνητής κρίσης προκειμένου να επιτευχθεί ο στρατηγικός στόχος για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα ελέγχεται απόλυτα απ’ το ντόπιο επιχειρηματικό και εκδοτικό κατεστημένο.
Το βρώμικο κόλπο στηρίζεται ανοιχτά από γνωστό εθνικό προμηθευτή ο οποίος επιδιώκει μέσα απ’ τη μπαχαλοποίηση της πολιτικής ζωής την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ.
Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται για διαφορετικούς όμως λόγους και άλλα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία κατάφεραν να πετύχουν τον πρώτο στόχο τους που ήταν να παραμείνει η ΔΕΠΑ
στο δημόσιο. Στη κατεύθυνση αυτή αναμένονται με ενδιαφέρον μια σειρά από στημένα δημοσιεύματα μέσα απ’ τα οποία θα επιχειρείται η αποδόμηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Ηδη οι κατευθύνσεις έχουν δοθεί και οι εργολάβοι της λάσπης άρχισαν να παραλληλίζουν την τολμηρή απόφαση Σαμαρά για το λουκέτο στην ΕΡΤ με την καταστροφική κίνηση του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα.
Σε πρώτη φάση οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες που κινδυνεύουν με κατάρρευση στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα δημιουργούν επικοινωνιακό υπόβαθρο για την αποδόμηση του Αντώνη Σαμαρά.
Στη συνέχεια τον κεντρικό ρόλο θα αναλάβουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ τα οποία συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς με τη διαπλοκή.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο αυτά κόμματα μετά απ’ την τεχνητή πρόκληση μιας κρίσης διάρκειας θα θέσουν ζήτημα αλλαγής πρωθυπουργού. Πρόκειται για καθαρά εκβιαστική κίνηση η οποία αναγκαστικά θα οδηγήσει σε εκλογές με ότι συνεπάγεται για το λαό και τη χώρα μια τέτοια εξέλιξη.
Οι δυνάμεις της διαπλοκής και οι εκφάνσεις τους στον εκδοτικό χώρο επιδιώκουν να γίνουν κυρίαρχες στη δημόσια ζωή μέσα απ’ τη μπαχαλοποίηση του πολιτικού συστήματος.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι μέσα από μια νέα εκλογική αναμέτρηση ολόκληρο το σύστημα θα βγει τραυματισμένο με συνέπεια να καταφύγει σε λύσεις κυβερνήσεων εθνικής ανάγκης στις οποίες θα συμμετέχουν αχυράνθρωποι που θα χειραγωγούνται απ’ το σύστημα των ολιγαρχών.
Μέσα απ’ αυτή την εξέλιξη θα ακυρωθούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και οι νταβατζήδες θα έχουν και πάλι την απόλυτη κυριαρχία. Πάντως αυτό που προκαλεί τρόμο είναι η είναι η ενότητα γραμμής που παρουσιάζουν στο επίμαχο ζήτημα συμφέροντα που συγκρούονται μετωπικά για το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων της ενέργειας και των τραπεζών.
Δεν αποκλείεται μέσα απ’ τον κοινό στρατηγικό στόχο οι κρατικοδίαιτοι βαρόνοι να δημιουργήσουν νέες πρόσκαιρες συμμαχίες που θα βασίζονται στη μοιρασιά των έργων και των προμηθειών του δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου