Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Η μεγάλη έκπληξη με το “καλημέρα” από τον Κυριάκο



Η έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σκόρπισε… τρόμο στο δημόσιο, καθώς είαι γνωστές οι θέσεις του νέου Υπουργού για την αναγκαιότητα απολύσεων στον δημόσιο τομέα, προκειμένου να καταστεί περισσότερο λειτουργικός και αποτελεσματικός.


Με την ομιλία του στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου, έχοντας τον απερχόμενο Αντώνη Μανιτάκη στο πλευρό του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να εκπλήξει. Έδειξε ότι είναι αποφασισμένος για προσεκτικές, μεθοδικές κινήσεις, όχι… άγαρμπες αποφάσεις, και κυρίως ότι σκοπεύει να συνδυάσει την πρώτη υπουργική θητεία που ξεκινάει με μια ατζέντα βαθιά πολιτική, αντί
να… χαθεί στην καθημερινότητα.

“Τα υπουργεία δεν διοικούνται με παράλληλες δομές εξωτερικών συμβούλων και συνεργατών. Θα στηριχτώ στους υπαλλήλους του υπουργείου λοιπόν, και όχι σε δικούς μου συνεργάτες. Όταν είδα τον αριθμό μετακλητών και ειδικών υπαλλήλων που μου αντιστοιχούν, σοκαρίστηκα”, ήταν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έστειλε με τον τρόπο αυτό το μήνυμα ότι έχει εμπιστοσύνη στη δημόσια διοίκηση, και δεν προσέρχεται στα νέα καθήκοντά του με… μαχαίρι.

“Επειδή δεν έχουμε δομές αξιολόγησης, καταλήγουμε να τους αντιμετωπίζουμε όλους με τον ίδιο, ισοπεδωτικό τρόπο. Στέκομαι ιδιαίτερα στην έννοια της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας”, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αγγίζοντας ένα ακόμη κρίσιμο ζήτημα, που αφορά στην αξιοκρατική και αντικειμενική αξιολόγηση των υπαλλήλων στο δημόσιο.

“Θα πρέπει να υπερβούμε τις μνημονιακές υποχρεώσεις μας. Πρώτοι εμείς θα έπρεπε να υιοθετήσουμε και να εφαρμόσουμε τομές. Είναι άδικο όταν υπουργοί παρουσιάζονται αποκλειστικά ως διεκπεραιωτές μνημονιακών υποχρεώσεων”, υπογραμμισε ο νέος Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δείχνοντας ότι έχει όραμα και ατζέντα “μετά το Μνημόνιο”.
http://ysterografa.gr 
ΣΧΟΛΙΟ: ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου