Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Επιστολή του Οτζαλάν στον Μεσούτ Μπαρζανί: Υπερασπίσου και προστάτεψε του αντάρτες του ΡΚΚ

Ζητεί την προστασία των ανταρτών του ΡΚΚ που συγκεντρώνονται στο όρος Κανδήλι
Η φωτογραφία, που μάλλον είναι ανέκδοτη, δημοσιεύθηκε στην κουρδική ιστοσελίδα και απεικονίζει τον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και τον Μεσούτ Μπαρζανί, σε νεαρή ηλικία!
Σύμφωνα με δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα 'Waranpress', του Νοτίου Κουρδιστάν (Βορείου Ιράκ), ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, από τη φυλακή του Ιμραλί που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Περιφερειακής Διοίκησης του Κουρδιστάν, Μεσούτ Μπαρζανί, με την οποία, μεταξύ άλλων, ζητεί από τον Κούρδο Πρόεδρο να προστατέψει τη ζωή των ανταρτών του ΡΚΚ που καταφεύγουν στο όρος Κανδήλι, που βρίσκεται στα όρια της επικράτειας της Κουρδικής Διοίκησης, μετά την αποχώρησή τους από τα βουνά του Βορείου Κουρδιστάν.
Η επιστολή έφθασε στα χέρια του Μπαρζανί στις 6 Ιουνίου.
Η επιστολή έχει ως εξής:
"Άξιε ηγέτη του Κουρδικού έθνους Μεσούτ Μπαρζανί, σε χαιρετώ με σεβασμό. Πρώτα απ' όλα θα ήθελα
να σας ευχαριστήσω για τους αγώνες και την προσφορά σας και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο σας. Με την σοβαρή και την έμπειρη πολιτική σας παίξατε σημαντικό ρόλο για να σταματήσει η αιματοχυσία στην Τουρκία και να ληφθεί η απόφαση για την ειρήνη. Στο ζήτημα αυτό δείξατε αποφασιστικότητα και επιμονή και σας ευχαριστώ γι' αυτό. 
Άξιε και αξιότιμε αδελφέ μου Μεσούτ Μπαρζανί.
Εγώ δεν σας βλέπω μόνο ως πρόεδρο της Κουρδικής περιοχή, αλλά ως ηγέτη των τεσσάρων τμημάτων του Κουρδιστάν. Αυτήν την τιμή σας απονέμω. Γιατί όλοι έχουμε καταλάβει ότι χάρη σε σας και ως αποτέλεσμα της ευφυούς και έμπειρης πολιτικής σας, το Κουρδικό έθνος έχει κατακτήσει περισσότερο από τα μισά δικαιώματά του. Εγώ έχω αυτήν την πεποίθηση. Μάλιστα πιστεύω ότι εκείνος που κατάφερε να εξασφαλίσει τα μισά δικαιώματα του Κουρδικού λαού, θα καταφέρει και τα υπόλοιπα.  Ζητώ από το Θεό να σας έχει καλά και να έχετε πάντα επιτυχίες. Επί πλέον, θα ήθελα από σας να υπερασπιστείτε τους αντάρτες του ΡΚΚ και να θέσετε τη ζωή και την ασφάλειά τους υπό τη δική σας εγγύηση. Ζητώ να καταβάλετε προσπάθειες για να μην τεθεί η ζωή των ανταρτών σε κίνδυνο.
Με τιμή 
Αμπντουλλάχ Οτζαλάν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου