Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Σχόλιο του Βουλευτή Κοζάνης κ. Γιώργου Κασαπίδη σχετικά με τον ισχυρισμό της κ. Μαρίας Ρεπούση

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
Βουλευτής Ν. Κοζάνης

Αθήνα, 4-6-13 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ερωτηθείς ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, σχετικά με τον πρόσφατο χαρακτηρισμό της κ. Ρεπούση ως εθνικού μύθου της εκούσιας θυσίας των γυναικών του Σουλίου, που κατά την επανάσταση του ‘21 έπεσαν με τα παιδιά τους στο γκρεμό του Ζαλόγγου, δήλωσε: 
«Ως Έλληνας πολίτης και ως εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου, οργισμένος από τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις της υπευθύνου σε θέματα παιδείας της ΔΗΜΑΡ, κ. Ρεπούση, αισθάνομαι την υποχρέωση να τοποθετηθώ. 
Είναι η δεύτερη φορά που η συγκεκριμένη κυρία προκαλεί τόσο έντονα την Ελληνική κοινωνία. Με μεγάλη επιείκεια θα τη χαρακτήριζα τουλάχιστον ανιστόρητη, παρόλο που η ίδια δηλώνει ιστορικός. Για την πρώτη της προκλητική αναφορά περί συνωστισμού των Ελλήνων στην παραλία της Σμύρνης, τη διαψεύδουν χιλιάδες αναφορές— Ελλήνων και ξένων, που καταμαρτυρούν τις τραγικές σφαγές των Ελλήνων από τους Τούρκους που έμπαιναν κατακτητές στη Σμύρνη. Αδιάψευστη είναι επίσης και τηλεοπτική μαρτυρία της εποχής, με τη Σμύρνη πνιγμένη στους καπνούς, να φλέγεται από τους Τούρκους. 
Κι’ αν στην περίπτωση της Σμύρνης η κ. Ρεπούση δέχεται ότι οι Έλληνες από μόνοι τους και λόγω του συνωστισμού έπεφταν στη θάλασσα και πνίγονταν, γιατί διαψεύδει και χαρακτηρίζει ¨εθνικό μύθο¨ την εκούσια θυσία των γυναικών του Σουλίου, που έπεφταν στο γκρεμό με τα παιδιά τους για να γλιτώσουν απ’ τα χέρια των Τούρκων; 
Από τη μια, η κ. Ρεπούση προσπαθεί, στην περίπτωση των σφαγών της Σμύρνης, να ελαφρύνει τους Τούρκους από την ιστορική και πολιτική τους ευθύνη για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας ενώ από την άλλη στην περίπτωση των γυναικών του Σουλίου, προσπαθεί να απαξιώσει και να υποβαθμίσει το εθνικό φρόνημα και την πίστη κι’ αφοσίωση των Ελλήνων στο Θεό, την ελευθερία και την πατρίδα που μπορεί να τους οδηγήσει σε πράξεις ηρωισμού μέχρι και την εκούσια αυτή θυσία! 
Αν η κ. Ρεπούση αποδεικνύεται ανιστόρητη, παρόλο που δηλώνει ιστορικός, ας τη βοηθήσουμε, αν όμως ενοχλείται, χωρίς να το κρύβει, από την αιματοβαμμένη ιστορία του Ελληνισμού, τότε ας μας αδειάσει τη γωνιά... 
Βεβαίως ορισμένοι δικαιολογούν την πρώτη της αναφορά ως τυχαίο γεγονός ενώ κάποιοι άλλοι τη δεύτερη ως απλή σύμπτωση. Το σίγουρο είναι ότι η τρίτη της αναφορά θα αποτελεί εχθρική ενέργεια προς τον ελληνισμό. 
Εφόσον λοιπόν η συγκεκριμένη κυρία, που είναι υπεύθυνη στο κόμμα της για θέματα παιδείας, συνεχίζει να πολιτεύεται τόσο ανιστόρητα και ανορθόδοξα εις βάρος του ελληνισμού, κάνω έκκληση προς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων να της προσφέρει ένα βιβλίο ιστορίας, με ξεκάθαρη αναφορά στις έγκυρες πηγές που πιστοποιούν τα αληθινά γεγονότα της εποχής. Έτσι αίρεται το ανιστόρητό της. Υπάρχουν τέτοια βιβλία και είναι διαθέσιμα. 
Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του κόμματος της κ. Κουβέλη, ο οποίος κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις της βουλευτής του, θα ήθελα να τον καλέσω να ξεκαθαρίσει δημοσίως προς τον ελληνικό λαό ένα πράγμα. Εάν οι απόψεις της υπευθύνου του κόμματός του για θέματα παιδείας κ. Ρεπούση, αποτελούν και την επίσημη θέση της ΔΗΜΑΡ για τα ιστορικά αυτά ζητήματα. 
Αν ναι κ. Κουβέλη τότε να τη χαίρεστε, εάν όχι επιτέλους μαζέψτε την.» 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου