Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Τρεις ακόμα νεκροί – Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης δεν παίρνει άλλες αναβολές!


Εκτός ελέγχου είναι πλέον η εγκληματικότητα στην Ελλάδα, κι όσο κι αν το διαβάζουμε συχνά αυτό ή το ακούμε, δε μπορούμε να το χωνέψουμε. Η κοινή γνώμη είναι σοκαρισμένη από τα απανωτά άγρια εγκλήματα που γίνονται σε όλη τη χώρα. Πλέον κανείς δε νιώθει ασφαλής πουθενά, ούτε μέσα στο σπίτι του, ούτε έξω από αυτό, ούτε καν μέσα μεσημέρι.
Το δύο εγκλήματα που έγιναν το Σαββατοκύριακό σε Εύβοια και Αθήνα είναι η κορυφή του παγόβουνου. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, κι όμως, κάποιοι συνεχίζουν να ασχολούνται με το αντιρατσιστικό, τις ανοησίες της Ρεπούση ή τις ψυχολογικές μεταπτώσεις του Βενιζέλου και την προσπάθεια του Τσίπρα να γίνει ο Έλληνας Τσε Γκεβάρα.
Στο Αλιβέρι, το «σκυλί δάγκωσε το αφεντικό», στη συγκεκριμένη περίπτωση ένας νεαρός Πακιστανός που έβγαζε μεροκάματο ως κηπουρός στη βίλα ενός ζευγαριού, τους σκότωσε με πρωτοφανή αγριότητα για 100-150 ευρώ.
Στο Παγκράτι, στις 4 το μεσημέρι άγνωστοι έσφαξαν εν ψυχρώ έναν ηλικιωμένο άνδρα. Πρόσφατα διαβάσαμε για άλλες άγριες δολοφονίες, άνθρωποι που τραβούν εν ψυχρώ μαχαίρια, κουμπούρια και καλάσνικοφ και δεν υπολογίζουν την αξία της ζωής. Ο άλλος, πετά στο γκρεμό μια νεαρή κοπέλα που
θέλησε να ληστέψει.
Κάθε μέρα και ένα άγριο έγκλημα, κάθε μέρα κι ένας από εμάς υποψήφιο θύμα. Η φρίκη κυκλοφορεί ανάμεσά μας κάνοντας τη ζωή μας πολύ δύσκολη. Δυσκολότερη κι από τις περικοπές στους μισθούς ή τους φόρους.
Διότι χωρίς λεφτά μπορείς να ζήσεις, με κάποιους τρόπους και με λίγη βοήθεια έστω και δύσκολα η ζωή προχωρά.
Χωρίς την ίδια τη ζωή, όμως, όταν στην αφαιρεί κάποιος για λίγα ευρώ, δεν υπάρχει τίποτε, σκοτάδι.
Είναι γεγονός ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα τείνει πλέον να γίνει ο βραχνάς της ελληνικής κοινωνίας. Κατατρώει τις σάρκες μας, δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε, καταστρέφει ότι καλό πάει να γίνει. Χιλιάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης έχουν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα. Πολλοί εξ αυτών με δολοφονικά ένστικτα, άλλοι γίνονται εγκληματίες επειδή δεν έχουν να φάνε. Δεν έχει καμιά σημασία, το αποτέλεσμα μετράει. Κι αυτό είναι δεκάδες νεκροί και χιλιάδες τρομαγμένοι πολίτες. Εδώ δε χωράνε πολιτικά παιχνίδια, ούτε σκοπιμότητες. Οι νεκροί δεν έχουν πολιτική ταυτότητα, δεν είναι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ. Είναι συμπολίτες μας που χάνονται από τα χέρια άγριων δολοφόνων οι οποίοι κοστολογούν την ανθρώπινη ζωή όσο μια… σφαίρα.
Εδώ χρειάζεται μια πανεθνική και διακομματική προσπάθεια προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που οδηγεί σε έξαρση και το έγκλημα. Πρέπει όλα τα κόμματα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν τρόπους να σταματήσουν μια «γενοκτονία» που πάει να συμβεί.
Δεν παίρνει άλλες αναβολές το ζήτημα και δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Πρέπει να κάνει κάτι η πολιτεία διότι σε λίγο θα σφαζόμαστε στους δρόμους και θα το θεωρούμε φυσιολογικό γεγονός. Είναι κραυγή αγωνίας μιας χώρας που ζει μέσα στον τρόμο. Δεν αξίζει στην Ελλάδα, δεν αξίζει σε κανένα μας να ζούμε με το φόβο φωλιασμένο στην ψυχή μας.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου