Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό Πιθανότατα το απόγευμα της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην οποία οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος θα επιλέξουν τα πρόσωπα που θα καλύψουν τις θέσεις των παραιτηθέντων βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και θα οριστικοποιήσουν τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα ενταχθεί στη νέα κυβέρνηση χωρίς να είναι βέβαιο αν θα αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου ή θα τοποθετηθεί επικεφαλής κάποιου χαρτοφυλακίου. Στην περίπτωση πάντως που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπουργοποιηθεί αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών ή εναλλακτικά το διευρυμένο υπερυπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει από τον κ. Σαμαρά η νέα κυβέρνηση να σχηματιστεί στη βάση της θεσμικής ισοτιμίας μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, αφού ο πρόεδρος του κόμματος κρατάει κλειστά τα χαρτιά του για τον ανασχηματισμό. Εχθές έφυγε αργά το βράδυ από τα γραφεία της Ιπποκράτους, όπου βρισκόταν με στενούς συνεργάτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου