Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

"Δεν θα εμπλακούμε σε ολοκληρωτικό πόλεμο"

chinook soldier-630x393Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η χώρα του είναι έτοιμη να εμπλακεί στον πόλεμο στη Συρία είναι υπερβολικά, ενώ επανέλαβε την κατηγορία που έχει διατυπώσει η κυβέρνησή του ότι η Δαμασκός έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα και δεν μπορεί να ανακτήσει τη νομιμοποίησή της.
«Ορισμένα από τα δημοσιεύματα έχουν γίνει λίγο υπερβολικά, προβάλλουν δηλαδή την ιδέα πως με κάποιον τρόπο οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται να εμπλακούν πλήρως και να πάρουν μέρος σε άλλον έναν πόλεμο. Αυτό
που θέλουμε να κάνουμε είναι να τερματίσουμε έναν πόλεμο», σημείωσε ο Ομπάμα.
Εξάλλου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι «είμαστε πεπεισμένοι ότι πράγματι η (συριακή) κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα. Οι Ρώσοι το αμφισβητούν».
Οι συνεχιζόμενες διαφωνίες ανάμεσα στη Ρωσία και στις Ηνωμένες Πολιτείες μοιάζουν να αναβάλουν την πραγματοποίηση της διεθνούς ειρηνευτικής συνόδου, που πλέον δεν αναμένεται ότι θα γίνει πριν από τον Αύγουστο.
Ακόμα, ο Ομπάμα απέφυγε να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με την φύση της αμερικανικής βοήθειας προς τους Σύρους αντάρτες, αφού Αμερικανοί αξιωματούχοι άφησαν να γίνει γνωστό ότι πρόκειται να αρχίσουν παραδόσεις ελαφρών όπλων στους αντάρτες.
Ο Ομπάμα είπε κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ότι δεν θέλει «να σχολιάσει τις λεπτομέρειες των προγραμμάτων μας που σχετίζονται με τη συριακή αντιπολίτευση». (onalert)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου