Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Οι... προνομιούχοι μεταλλωρύχοι για τη στάση του Α. Τσίπρα.

Οι... προνομιούχοι μεταλλωρύχοι για τη στάση του Α. Τσίπρα. Έφυγε από τη Χαλκιδική αλλά άφησε πίσω του αποκαΐδια ο Αλέξης Τσίπρας καθώς το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη, άγνωστοι προχώρησαν στον εμπρησμό ενός οχήματος που ανήκει στον πατέρα ενός εργαζομένου στα μεταλλεία. Εξάλλου χθες το πρωί, καμιά σαρανταριά κουκουλοφόροι κραδαίνοντας ρόπαλα και λοστούς, προπηλάκισαν μεταλλωρύχους επιχειρώντας να τους εμποδίζουν να μπουν στη δουλειά τους στο Στρατόνι.

Οι μεταλλωρύχοι έχουν κάθε λόγο να συνδέουν τα επεισόδια με τα όσα εμπρηστικά είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, με τα οποία τονίζουν ότι όχι μόνο τους προσέβαλε αλλά και τους στοχοποιήσει. Έβγαλαν μάλιστα και σχετική ανακοίνωση: «Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μας είπε μέσα στον δρόμο ότι με τα μπλόκα δεν λύνονται τα προβλήματα και
μετά πήγε στην Ιερισσό για να τονώσει αυτούς που έκλεισαν με τα μπλόκα το ίδιο τους το χωριό. Και μας απαγορεύουν με μπλόκα να πάμε στη δουλειά μας. Μας είπε ότι δεν θα βρούμε με τη βία το δίκιο μας και μετά πήγε στην Ιερισσό να τονώσει το φρόνημα αυτών που με βία αγωνίζονται να επιβάλουν την άποψή τους στη δική μας πλάτη. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης [...] μας χαρακτήρισε ομήρους. Μας χαρακτήρισε "ασπίδα" της εταιρείας. Όχι απλώς μας πρόσβαλε. Όχι απλώς μας υποβάθμισε, αλλά κατάφερε σε λίγα λεπτά να μας ξαναβάλει στο κάδρο, κάνοντάς μας το "κόκκινο πανί" σε αυτόν τον στημένο πόλεμο», αναφέρουν οι προνομιούχοι εργάτες.

«Δεν μας φτάνει που δουλεύουμε 500 μέτρα κάτω από τη γη, σκεφτόμαστε και πώς θα επιστρέψουμε στα σπίτια μας», διαμαρτύρονται με το δίκιο τους οι εργάτες για τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας δεν βρήκε ούτε μία λέξη συμπάθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου