Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Σαμαράς: Για το «μαύρο» φταίνε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

«Μείναμε όρθιοι και συνεχίζουμε με νέα αποφασιστικότητα», δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής και χαρακτηρίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο «εταίρο πλήρους ευθύνης», σημειώνοντας πως θα πρέπει στο νέο κυβερνητικό σχήμα να αποκτήσει «σημαντικό ρόλο».
Αναφερόμενος στην ΕΡΤ τόνισε πως επιδίωξη της κυβέρνησης ήταν η κατάργησή της αλλά όχι το «μαύρο» για το οποίο υποστήριξε πως ευθύνονται οι εργαζόμενοι που «κατέλαβαν το κτίριο».

«Δεν θα την πατήσουμε ξανά, πρέπει να μάθουμε να συνεννοούμαστε», αναφέρει, ενώ σχολιάζοντας την αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη τονίζει: «Δεν ξέρω γιατί άλλαξε στάση. Δεν θέλω να διατυπώνω δημόσια υποθέσεις. Ξέρω όμως ότι είχε βρεθεί συμφωνία την Τετάρτη το βράδυ. Φυσικά με ενόχλησε η στάση του κ. Κουβέλη την Πέμπτη το βράδυ. Αλλά δεν αλλάζω την άποψή μου για το
πρόσωπό του. Ούτε θα με ακούσετε ποτέ να μιλάω απαξιωτικά για τον ίδιο και το κόμμα του. Αυτό το θεωρώ μικρότητα και δεν το επιτρέπω στον εαυτό μου».

«Το μόνο που επρόκειτο να λύσουμε την Πέμπτη το βράδυ ήταν ο αριθμός των προερχόμενων από την ΕΡΤ που θα υπέγραφαν τρίμηνη σύμβαση. Τελικώς δέχθηκα να φτάσουν τις 2.000 άτομα για να εξασφαλίσουμε συμφωνία όλων. Αλλά ο κ. Κουβέλης δεν δέχθηκε ούτε αυτό ούτε όλα τα προηγούμενα που είχε δεχθεί την Τετάρτη. Λυπάμαι ειλικρινώς για αυτό. Αλλά εμείς έπρεπε να προχωρήσουμε», πρόσθεσε.

«Και εγώ - όπως και ο κ. Βενιζέλος άλλωστε - θέλαμε και τη ΔΗΜΑΡ μέσα. Όχι στις παρυφές, όχι εντός, εκτός και επί τα αυτά. Όπως έχουν δείξει τα πράγματα ως τώρα, ο κ. Βενιζέλος είναι εταίρος πλήρους ευθύνης. Όχι κατά περίσταση. Και αυτό του το αναγνωρίζω 100%», δηλώνει και σημειώνει πως στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «θα έχει σημαντικό ρόλο».

Ο πρωθυπουργός υπερασπίζεται της απόφασής του για την ΕΡΤ χαρακτηρίζοντας εκ νέου τη δημόσια ραδιοτηλεόραση κραυγαλέα περίπτωση αδιαφάνειας και σπατάλης, ωστόσο υποστηρίζει πως «αν και η κατάργηση της ΕΡΤ ήταν συνειδητή επιλογή, το μαύρο στις οθόνες δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης». Όπως είπε το «μαύρο» οφείλεται στους υπαλλήλους της ΕΡΤ που «κατέλαβαν το κτίριο και συνέχισαν να εκπέμπουν πειρατικά».

Επιπλέον ασκεί κριτική στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον πως «επιθυμεί την αποτυχία της χώρας». «Αλλά δεν θα του κάνουμε το χατίρι. Με καληνύχτισε ο άνθρωπος, τον καληνυχτίζω και εγώ. Και του εύχομαι καλά ξεμπερδέματα με τις Συνιστώσες του», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου