Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΔΑΚΕ ΔΕ ΑΧΑΙΑΣ: Επιτυχία μέσα σε ένα έντονα αρνητικά φορτισμένο πολιτικό σκηνικό



 Φωτογραφία για Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ι.Τ με αφορμή την πρόσφατη απολογιστική έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής
ΔΑΚΕ ΔΕ Α΄ ΑΧΑΪΑΣ
Πάτρα, 10/6/2013
Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών
Η ΔΑΚΕ ΔΕ Αχαΐας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς τους συναδέλφους που την τίμησαν με την ψήφο τους στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 16Ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, δίνοντάς της για άλλη μια φορά την πρώτη θέση.
Η επιτυχία αυτή της ΔΑΚΕ σχετίζεται με τη σταθερή προσήλωσή της στις αρχές και αξίες του διεκδικητικού, ακηδεμόνευτου και υπεύθυνου συνδικαλισμού. Του συνδικαλισμού που θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την ενότητα των εκπαιδευτικών, τη σύνθεση των απόψεων και την
αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων, αποκρούοντας παράλληλα τις διαχωριστικές γραμμές. Υπήρξαμε πάντα απόλυτα αντίθετοι σε οποιαδήποτε ρύθμιση στρεφόταν κατά των συναδέλφων και του δημόσιου σχολείου, όπως δείξαμε και πρόσφατα με την ξεκάθαρη στάση που κρατήσαμε απέναντι στα προβλήματα και τους αγώνες του κλάδου.
Η επιτυχία αυτή επιτεύχθηκε μέσα σε ένα έντονα αρνητικά φορτισμένο πολιτικό σκηνικό: η τρικομματική συγκυβέρνηση επέλεξε να αντιμετωπίσει τη δικαιολογημένη αντίδραση των εκπαιδευτικών στην αύξηση του ωραρίου και στο Προεδρικό Διάταγμα για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις με τον πιο σκληρό και αυταρχικό τρόπο, την προληπτική επιστράτευση.
Από την άλλη, το αμέσως προηγούμενο διάστημα ένα όργιο φημών από τη συνήθως φωνασκούσα αριστερά επέτεινε την δικαιολογημένη αγωνία και το φόβο όλων μας για το εργασιακό μας μέλλον: θα κλείσουν τα μουσικά και τα ειδικά σχολεία, θα συγχωνευθούν και θα καταργηθούν σχολεία, θα έχουμε 30αρια τμήματα, θα χάσουν βαθμό οι συνάδελφοι που δεν είναι Π.Ε., θα γίνουν απολύσεις όσων δεν έχουν οργανική, θα γίνουν εφεδρείες και διαθεσιμότητες, έρχονται ελεγκτές στα σχολεία για τήρηση ωραρίου, δεν θα γίνουν μεταθέσεις και δεν θα ρυθμιστούν οι υπεραριθμίες κ.α. Δυστυχώς, και το Υπουργείο συντηρεί την ανασφάλεια, όταν δεν δείχνει με σαφήνεια τις προθέσεις του, δίνοντας την ευκαιρία σε επαγγελματίες του συνδικαλιστικού τυχοδιωκτισμού να τρομοκρατούν, να διαστρέφουν, να αυξάνουν την αγωνία και σαν «πονηροί πολιτευτές» να καλούν τους συναδέλφους να μην ψηφίσουν ΔΑΚΕ, για να τιμωρήσουν τάχα την τρι­κομματική συγκυβέρνηση.
Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που στήριξαν τη ΔΑΚΕ αγνοώντας όλες αυτές τις φήμες αλλά και τις σειρήνες συνδικαλιστικών παρατάξεων που χωρίς να προτείνουν κάτι πρακτικό, συγκεκριμένο, διαφορετικό και εφικτό είτε καμουφλάρονται πίσω από νέο και «ελπιδοφόρο» τίτλο και οράματα «αλλαγής» είτε χρησιμοποιούν τον παρωχημένο συνδικαλιστικό λόγο του «όχι» σε όλα, δείχνοντας με την τωρινή χωριστή κάθοδό τους στις εκλογές ότι στερούνται αξιοπιστίας και ότι δεν έχουν σαφή προσανατολισμό και κοινή πρακτική.
Υποσχόμαστε στους συναδέλφους ότι και στο μέλλον θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε τις ξεκάθαρες και διαχρονικές θέσεις μας και να αγωνιζόμαστε γι' αυτές. Το αποτέλεσμα αποτελεί νίκη για την παράταξη που πρώτα και κύρια τοποθετεί τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών, τα προβάλλει και τα διεκδικεί με συνέπεια, σταθερότητα και ήθος. Η ΔΑΚΕ αγωνίστηκε και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, την καταξίωση και αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού και την αναγνώριση του έργου του.
Βρισκόμαστε σε μια ιστορική περίοδο που δοκιμάστηκαν και θα δοκιμαστούν πολλοί και πολλά, πρόσωπα, παρατάξεις, αλήθειες και ψέματα, υπερβολές, θέσεις. Σε αυτήν την νέα περίοδο η παράταξή μας με ελεύθερη σκέψη και δράση, πιστή στις αρχές της, θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Στην πρώτη γραμμή, γιατί έχει χρέος απέναντι στους συναδέλφους, που την τοποθέτησαν εκεί με την ψήφο τους.
(Ψήφισαν: 1.114)
ΔΑΚΕ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ
ΕΚΠ/ΚΗ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΕΚΠ/ΚΗ
ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ –ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
(πρώην ΠΑΣΚ)
ΤΑΞΙΚΗ
 ΕΝΟΤΗΤΑ
Έγκυρα: 1.086
335
272
185
180
114
Αντιπρόσ..: 11
3
3
2
2
1
ποσοστά
30,85%
25,04%
17,04%
16,57%
10,5%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου