Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Bρυξέλλες-Σύνοδος Κορυφής: Η ανεργία των νέων και η ρευστότητα στις αγορές τα βασικά θέματα


Η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και η βελτίωση της ρευστότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι τα δύο βασικά θέματα που αναμένεται να κυριαρχήσουν στη Σύνοδο Κορυφής, σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα, οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επισπευσθεί η εκταμίευση των 6 δισεκατ. ευρώ που διαθέτει το Πρόγραμμα Εγγύησης για τους Νέους, εντός του 2014 και 2015 και όχι στο σύνολο της επταετίας 2014-2020. 
Το ποσό αυτό θα διατεθεί σε ευρωπαϊκές περιφέρειες, όπου το ποσοστό ανεργίας των νέων ξεπερνά το 25%. Υπενθυμίζεται ότι στόχος του Προγράμματος Εγγύησης για τους Νέους είναι να εξασφαλίσει είτε θέση απασχόλησης, είτε εκπαίδευση, είτε
πρακτική άσκηση, σε όλους τους άνεργους νέους κάτω των 25 ετών και σε διάστημα τεσσάρων μηνών από τη στιγμή που ένας νέος δηλώσει άνεργος.

Εξάλλου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αναζητήσουν λύσεις για την αποκατάσταση της ρευστότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία, παρουσία του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και του προέδρου της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόιερ. 
Συγκεκριμένα, οι «27» θα εξετάσουν την δημιουργία ενός νέου Επενδυτικού Προγράμματος Δράσης, με μέτρα για τη στήριξη των ΜΜΕ, αλλά και την ενίσχυση της χρηματοδότησης της οικονομίας, όπως αυτή προβλέπεται από το Σύμφωνο για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση που υιοθέτησαν πέρυσι.
e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου