Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

4.000 μαθητές στο Συνέδριο Πληροφορικής


Πάνω από 4.000 μαθητές και μαθήτριες εντυπωσίασαν με την πρωτοτυπία, την ευρηματικότητα και την ποιότητα των 353 έργων που παρουσίασαν στη διάρκεια του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.
«Οι εργασίες αποκαλύπτουν τη δυναμική του ελληνικού σχολείου, την ανιδιοτέλεια των δασκάλων, την εφευρετικότητα των μαθητών μας. Ολοι διαπιστώνουμε αβίαστα ότι, όταν το μεράκι των εκπαιδευτικών συναντά τη δημιουργικότητα των παιδιών, το ελληνικό σχολείο κάνει άλματα», ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης, Γεώργιος Καρατάσιος, απευθυνόμενος στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που πλημμύρισαν τους συνεδριακούς και εκθεσιακούς χώρους του ΝΟΗΣΙΣ.
Με την υποστήριξη 534 εκπαιδευτικών
Υπενθυμίζεται ότι στην αρχική φάση της διασχολικής αυτής συνάντησης, που ξεκίνησε το
Φεβρουάριο του 2013, υλοποιήθηκαν οκτώ προσυνεδριακές διοργανώσεις σε όλους τους νομούς της κεντρικής Μακεδονίας. Στις συναντήσεις αυτές, οι οποίες δεν είχαν διαγωνιστικό χαρακτήρα, συμμετείχαν 4.000 μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υποβάλλοντας στις τοπικές οργανωτικές επιτροπές 353 εργασίες, με την ενεργό υποστήριξη 534 εκπαιδευτικών από 275 σχολεία. Από αυτές τις εργασίες επιλέχτηκαν 141 από την κεντρική οργανωτική επιτροπή και παρουσιάστηκαν στην τελική συνεδριακή εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη 214 εκπαιδευτικών και τη συμμετοχή 1.827 μαθητών/τριών.
Πρόκειται για απλές παρουσιάσεις με αντίστοιχα λογισμικά, σχολικά έντυπα, λευκώματα, μαθητικές ιστοσελίδες, εκπαιδευτική ρομποτική, αρχαία ελληνική τεχνολογία, μαθητικά blogs, κινούμενα σχέδια, ηλεκτρονικές πλατφόρμες και άλλα έργα. Το συνέδριο, που τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, διοργανώθηκε από την περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τους σχολικούς συμβούλους Πληροφορικής και τους σχολικούς συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας και το Σωματείο «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης», με τη συνδρομή διακεκριμένων ακαδημαϊκών και επιστημόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου