Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ο Σγουρός κάνει "δώρο" 20 εκ. ευρώ στον Μελισσανίδη

DSC01977Απίστευτη απόφαση από τον απερχόμενο περιφερειάρχη Αττικής.
Μέσα στο χαμό των τελευταίων ημερών, σχεδόν απαρατήρητη πέρασε η δήλωση του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, ότι θα δοθούν 20 εκατ. ευρώ στον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, η τροποποίηση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η αύξηση της πίστωσης για το έργο της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, φτάνοντας το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ.
Μάλιστα, ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει ότι ο κ. Σγουρός αιτιολογώντας την απόφαση αυτή είπε ότι αυτή τη φορά, ως περιφερειάρχης θέλησε να κρατήσει την υπόσχεση την οποία είχε δώσει παλαιότερα από τη θέση του νομάρχη Αθηνών ότι θα συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην ανέγερση του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Το έργο, όπως τόνισε, μπορεί να υλοποιηθεί με τη μορφή της σύμπραξης Δημοσίου – Ιδιωτικού
τομέα (ΣΔΙΤ) και την αξιοποίησή του για αθλητικούς σκοπούς, ενώ είναι πιθανόν να χρειαστούν και πρόσθετες νομοθετικές ρυθμίσεις.
Και κατέληξε και στο ακόμη καλύτερο: «Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την ιστορική μας μνήμη και την κληρονομιά που μας έδωσαν οι απερχόμενες γενιές, και να την παραδώσουμε ακέραιη στους νεότερους από εμάς», υπογράμμισε. Και συμπλήρωσε: «Μέσα στη μιζέρια των καιρών, δεν μπορούμε να αφήσουμε στο περιθώριο τον αθλητισμό, την προστασία της νεότητας και τα πρότυπα που πρέπει να καλλιεργήσουμε. Ο αθλητισμός δεν είναι είδος πολυτελείας. Είναι αναγκαιότητα».
Μέσα στην οικονομική κρίση όπου και το τελευταίο ευρώ είναι ιερό η περιφέρεια δίνει 20 εκατ. ευρώ σε μια μέχρι πρότινος ΠΑΕ για να φτιάξει γήπεδο. Και μάλιστα, δικαιολογείται ότι το κάνει για να ενισχύσει τον αθλητισμό, να προστατεύσει τη νεότητα και να καλλιεργήσει πρότυπα. Και ο κ. Σγουρός το κάνει γιατί κάποτε είχε υποσχεθεί και πρέπει να κρατήσει την υπόσχεσή του.
Μιλάμε για παράνοια από έναν εκλεγμένο άρχοντα που πληρώνεται από τα χρήματα όλων μας. Ο κ. Σγουρός, άξιο τέκνο της πασοκικής περιόδου δίνει 20 εκατ. ευρώ χωρίς να μας ρωτήσει. Που τα δίνει; Σε μια ποδοσφαιρική ομάδα η οποία όπως και οι υπόλοιπες δεν έχει καμιά σχέση με πρότυπα. Αντιθέτως, πρόκειται για χαρακτηριστικό παράδειγμα άρρωστου αθλητισμού. Από πού κι ως που λοιπόν το γήπεδο της ΑΕΚ θα ενισχύσει τον αθλητισμό και τα πρότυπα; Το έκανε μήπως καμιά άλλη ΠΑΕ που χρηματοδοτείται από το κράτος;
Στην περίπτωση του γηπέδου Καραϊσκάκη είχαμε ένα καραμπινάτο σκάνδαλο για χάρη του Κόκκαλη που απέκτησε γήπεδο από το πουθενά και το πούλησε κιόλας. Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού ορισμένοι έχουν κατεβάσει «παντελόνια» για τον Βοτανικό αλλά το γήπεδο δεν έχει γίνει διότι δεν υπάρχει ρευστό. Θα βρεθεί κι αυτό, όμως, έτσι γαλαντόμοι που είναι στην Περιφέρεια.
Κι έρχεται και η ΑΕΚ η οποία έπεσε τρίτη εθνική διότι δεν είχε φράγκο και χρωστάει παντού, και ο κ. Σγουρός τους δίνει μια… επιταγή 20 εκατ. για να φτιάξει το γήπεδο που θα τα εκμεταλλεύεται κάποιος επιχειρηματίας. Κάποιος, λοιπόν, πρέπει να τους μαζέψει όλους αυτούς που παίζουν πολιτικά παιχνίδια με τα χρήματα του ελληνικού λαού. Ο κ. Σγουρός πρέπει να μας εξηγήσει γιατί δίνει ένα τόσο μεγάλο ποσό για την ΑΕΚ χωρίς όλες αυτές τις μαυρογυαλούρικες εκφράσεις για τα πρότυπα και τον αθλητισμό. Αλλιώς θα πρόκειται για σκάνδαλο ολκής. (antinews)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου