Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Μετεγγραφές με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και για τους εισακτέους του 2011

Μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και για εισακτέους του 2011  Τη δυνατότητα και στους εισακτέους του 2011 να μετεγγραφούν σε ΑΕΙ κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους δίνει το υπουργείο Παιδείας, ενώ όλοι οι δικαιούχοι (και από τους εισακτέους του 2012) θα φοιτήσουν στο τμήμα στο οποίο θα μετεγγραφούν από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Την επέκταση του θεσμού των μετεγγραφών ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι ολοκληρώνεται άμεσα το σχέδιο νόμου για το νέο Λύκειο το οποίο θα προβλέπει τη μείωση, σε 4 από 6 σήμερα, του αριθμού των εξεταζομένων μαθημάτων για εισαγωγή στα ΑΕΙ.
Επίσης, έδωσε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών,
προσθέτοντας ότι έχει εισηγηθεί στον πρωθυπουργό την άρση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις, στο τέλος Ιουνίου.
Αναφερόμενος στην επαναφορά των μετεγγραφών λόγω οικονομικής κρίσης, ο υπουργός τόνισε ότι φέτος υποβλήθηκαν 4.604 αιτήσεις. «Επειδή ο αριθμός αυτός δεν υπερβαίνει το 10% των εισακτέων του 2012, μπορούμε να επεκτείνουμε το μέτρο και για τους εισακτέους του 2011. Όσοι μετεγγραφούν, θα πάνε στο νέο ίδρυμα το Σεπτέμβριο», είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Επίσης, σημείωσε ότι άμεσα θα ολοκληρωθεί ο διάλογος με τα κόμματα για την αναμόρφωση του Λυκείου, ώστε εντός του Ιουνίου να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο νόμου. “Φιλοδοξία μας είναι να καταργήσουμε την «κατάρα» του εκπαιδευτικού μας συστήματος, την «παπαγαλία». Σ' αυτό το πλαίσιο, προτείνουμε, αντί να έχουμε 6 μαθήματα στις πανελλαδικές εξετάσεις, να έχουμε 4”, είπε.
Σε ό, τι αφορά τις υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών, τόνισε ότι θα είναι το έσχατο μέτρο και θα αφορά μόνο τους νεοδιόριστους, ενώ διαβεβαίωσε ότι η ότι δεν θα γίνουν απολύσεις υπεράριθμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου