Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Στις 20 Ιουνίου ψηφίζουμε ΔΑΚΕ, για το 16ο συνέδριο τής ΟΛΜΕ !



Πατήστε με το ποντίκι σας στο ψηφοδέλτιο, για να το κατεβάσετε.




Αγαπητοί  Συνάδελφοι,
Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στο 1ο Λύκειο Παλλήνης, καλούμαστε να πάρουμε μέρος στην εκλογική διαδικασία τής Ε’ Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατολικής Αττικής, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 16ο συνέδριο τής Ο.Λ.Μ.Ε. Είναι αυτονόητο ότι η συμμετοχή ΟΛΩΝ είναι απαραίτητη, σε μια εποχή που η πατρίδα και ο κλάδος μας δοκιμάζονται σκληρά. 
Η κατάσταση στην πατρίδα μας (κοινωνική και οικονομική), επηρεασμένη από τα συμβαίνοντα στο παγκόσμιο  και ευρωπαϊκό περιβάλλον αλλά και με τις ασκούμενη εθνική πολιτική,  κάθε άλλο παρά ευνοϊκή είναι για τους εργαζόμενους. Βιώνουμε ως μισθωτοί τις συνέπειες των μνημονίων, οι οποίες μας εξαθλίωσαν οικονομικά και καταστρατήγησαν τα εργασιακά μας δικαιώματα.
  • Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στην ανεξέλεγκτη και ασύδοτη λειτουργία των αγορών, ούτε στην ανισοκατανομή του παραγόμενου εθνικού εισοδήματος.
  • Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με αποφάσεις, που αποδυναμώνουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του κράτους και διαλύουν την οικογένεια.
  • Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι δεν θα επικρατήσουν οι κοινωνικές αξίες έναντι των χρηματιστηριακών – μονεταριστικών και τραπεζικών αξιών.
Οι δυνάμεις της εργασίας και της δημιουργίας, οφείλουν να ανοίξουν το δρόμο για να εδραιωθεί η κοινωνία της αλληλεγγύης και της ευημερίας, καταθέτοντας τη δική τους πρόταση, που θα προκύψει μέσα από ένα πλαίσιο διαλόγου, χωρίς κομματικές παρωπίδες και προαπαιτούμενα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Αγαπητοί  Συνάδελφοι,
Δεν ήμασταν ούτε θα γίνουμε χειροκροτητές κανενός.
Η  Δ.Α.Κ.Ε, σταθερά κατήγγειλε και καταγγέλλει την πολιτική ακραίας λιτότητας που εφαρμόζεται τα τρία τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας. Η στάση μας αυτή είναι σταθερή, ανεξάρτητα από την κυβέρνηση που κυβερνούσε και κυβερνά τη χώρα μας (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση Παπαδήμου, τρικομματική κυβέρνηση).
Όλες οι εισηγήσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις την τελευταία τριετία, γίνονταν πλειοψηφικές λόγω των ψήφων των μελών της Δ.Α.Κ.Ε. στο Δ.Σ της Ο.Λ.Μ.Ε, με δεδομένη την άρνηση της ΠΑΣΚ (στην Ε.Λ.Μ.Ε. μας, συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο "Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών", συνασπιζόμενη με τη Δημ. Συνεργασία και... ανένταχτους καθηγητές) και του ΠΑΜΕ να ψηφίσουν  οτιδήποτε ενωτικό! Αν η Δ.Α.Κ.Ε. ακολουθούσε την ίδια τακτική, καμία απόφαση για απεργία δεν θα ελάμβανε το Δ.Σ της Ο.Λ.Μ.Ε.
Αλήθεια, το ΠΑΜΕ, η Συνεργασία και οι Παρεμβάσεις (στην Ε.Λ.Μ.Ε. μας, οι δύο τελευταίες παρατάξεις συστεγάζονται στην "Ενότητα Αριστερών Καθηγητών") που οδήγησαν τον κλάδο σιδηροδέσμιο στη λογική του Ενιαίου Μισθολογίου, γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν για την αναστολή της δεύτερης και τρίτης φάσης των περικοπών για συγκεκριμένες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων (εφοριακοί, τελωνειακοί, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κ.α.);  Γιατί βουβάθηκαν όταν αποκαλύφθηκαν οι προκλητικοί μισθοί των υπαλλήλων της Βουλής και τα εξωπραγματικά εφάπαξ που τους  καταβάλλονταν(έως 265.000 ευρώ);
Ποια είναι η θέση της Συνεργασίας, των Παρεμβάσεων (στην Ε.Λ.Μ.Ε. μας, συστεγάζονται στην "Ενότητα Αριστερών Καθηγητών") και του ΠΑΜΕ για τη στάση της Αριστεράς στη Βουλή, που στήριξε  τα προκλητικά προνόμια των εργαζομένων της βουλής και καταψήφισε τροπολογία που προέβλεπε ένταξη στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. των ιατρών, δικηγόρων, μηχανικών και δημοσιογράφων; 
Γιατί σιώπησαν για τη δυσμενή μεταχείριση των εκπαιδευτικών σε σχέση με τις προαναφερόμενες συντεχνίες;
Η Δ.Α.Κ.Ε. είναι η παράταξη των καθηγητών, που πρεσβεύει τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Βαθιά μας πεποίθηση, είναι μια φιλελεύθερη κοινωνία, με ισχυρή κοινωνική στήριξη στους πολίτες από το κράτος. Με θλίψη παρακολουθούμε τον κατήφορο που ακολουθεί το Υπ. Παιδείας υιοθετώντας την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη λογική. Πιστοί στις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού,στεκόμαστε απέναντι στις νεοφιλελεύθερες επιταγές!
Δίνουμε διαχρονικά μάχες κατά των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών απ’ όπου και αν προέρχονται.
Συνάδελφε – Συναδέλφισσα,
Στις εκλογές για την εκλογή αντιπροσώπων στο 16ο συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε, στήριξε τον υπεύθυνο λόγο των υποψηφίων της Δ.Α.Κ.Ε!
Ενίσχυσε τη φωνή τής Ε’ Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής με την ψήφο σου!
Η αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες του κλάδου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι σύμμαχος όλων όσων επιθυμούν την καταστροφή και τη διάλυση των πάντων.
  • Την Πέμπτη  20 Ιουνίου 2013, λέμε όχι στον αριστερό λαϊκισμό, που υπόσχεται τα πάντα στους πάντες.

  • Την Πέμπτη  20 Ιουνίου 2013, ψηφίζουμε ενάντια στα θολά οράματα που διέλυσαν την Παιδεία.
  • Την Πέμπτη  20 Ιουνίου 2013, αντιστεκόμαστε στην πολιτική που υπαγορεύει η τρόικα.
  • Την Πέμπτη  20 Ιουνίου 2013, η  υπερψήφιση του συνδυασμού τής Δ.Α.Κ.Ε, δεν σημαίνει στήριξη της πολιτικής της ακραίας λιτότητας που εφαρμόζεται.
  • Την Πέμπτη  20 Ιουνίου 2013, υπερψήφισε τις ιδέες και αξίες τού κοινωνικού φιλελευθερισμού για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, όπως οραματιζόμαστε. Παρά τη λαίλαπα που πλήττει τη χώρα μας, το όραμα μας αυτό παραμένει ζωντανό.
  • Την Πέμπτη  20 Ιουνίου 2013, στην Ε’ Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατολικής Αττικής, δεν μένουμε απαθείς!
Στηρίζουμε, ψηφίζουμε Δ.Α.Κ.Ε.!!!

Εμείς και μετά τις εκλογές θα είμαστε μαζί σου!
Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου