Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

WSJ: Πλούσιοι Έλληνες και hedge funds τοποθετούνται σε ελληνικά εταιρικά ομόλογα

125013-newego_large_t_1101_52237551-elpe-800x531Τα hedge funds είναι ο κινητήριος μοχλός πίσω από την αύξηση της ζήτησης για ελληνικά εταιρικά ομόλογα, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, καθώς όπως επισημαίνει οι επενδυτές με πιο μακροχρόνιο ορίζοντα μένουν εκτός πεδιάς, παρά τη γενικευμένη αύξηση της διάθεσης για ρίσκο.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην υπερκάλυψη κατά 5,5 φορές της έκδοσης ύψους 500 εκατ. ευρώ από τα Ελληνικά Πετρέλαια την Τρίτη.
Η ζήτηση προήλθε “από έναν συνδυασμό πλούσιων Ελλήνων και αξιόλογου ενδιαφέροντος από
αμερικανικά και βρετανικά hedge funds σταθερού εισοδήματος”, αναφέρει ο Γιώργος Ζώης, επικεφαλής ελληνικών μετοχών και ομολόγων της Exotix.
“Τα ελληνικά funds επίσης αναζήτησαν συμμετοχή στην έκδοση”, σημείωσε ο κ. Ζώης.
Η WSJ υπογραμμίζει ότι, παρά την κακή δημοσιότητα για τον ρόλο των hedge funds στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, έχουν βοηθήσει την Πορτογαλία όταν επιχείρησε έξοδο στις αγορές τον Ιανουάριο.
Άλλωστε, τονίζει, εάν ενταθούν οι ενδείξεις ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, τα hedge funds ενδέχεται να πουλήσουν τα ομόλογα σε πιο “παραδοσιακούς” διαχειριστές, που στην παρούσα φάση υπόκεινται σε περιορισμούς όσον αφορά τοποθετήσεις στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου