Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια… [video-photos]

0ma3Τουλάχιστον 24 νεκροί, μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις και τεράστιες ζημιές σε ένα νοσοκομείο και δύο σχολεία είναι ο απολογισμός του ισχυρότατου και φονικού ανεμοστρόβιλου που έπληξε το προάστιο Μουρ, στην Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι αρχές αρχικά έκαναν λόγο για 51 νεκρούς, ωστόσο φαίνεται ότι ο αριθμός αυτός δεν επαληθεύτηκε, ενώ αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως κάποια από τα θύματα καταμετρήθηκαν περισσότερες από μία φορά.
Ωστόσο, αξιωματούχοι τονίζουν πως ο τελικός απολογισμός ίσως να αποδειχθεί χειρότερος από τον τωρινό, αφού και άλλες σοροί μπορεί ακόμη να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. Τουλάχιστον
επτά παιδιά έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα από τα σχολεία που καταστράφηκαν ολοσχερώς.
pb-130521-tornado-aerials-ps2.photoblog900
«Οι κάτοικοι στο προάστιο Μουρ θα πρέπει να γνωρίζουν πως η χώρα τους θα παραμείνει δίπλα τους, για όσο χρειαστεί», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα. Γιατροί που εργάζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Οκλαχόμα ανέφεραν πως παρείχαν τις πρώτες βοήθειας σε περίπου 50 παιδιά, ενώ δέκα από αυτά χρειάστηκε να νοσηλευτούν.
0ma6 (1)
Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως πανεπιστήμιο της περιοχής άνοιξε τις πόρτες του, προκειμένου να φιλοξενήσει τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα σπίτια τους. Πυροσβέστες, αστυνομικοί και δεκάδες εθελοντές δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό κατά τη διάρκεια της νύχτας να αναζητούν επιζώντες μέσα από τα συντρίμμια, χρησιμοποιώντας φακούς. Τα ηλεκτροφόρα καλώδια που βρίσκονταν στους δρόμους δυσκόλευαν ιδιαίτερα το έργο τους. Παρόλα αυτά, περισσότεροι από 100 άνθρωποι βγήκαν μέσα από τα συντρίμμια των κτιρίων ζωντανοί μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας. Οι τραυματίες από το φονικό καιρικό φαινόμενο ανέρχονται σε 236.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου