Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Reuters: Τα πακέτα διάσωσης σώζουν... τα κέρδη της Γερμανίας Κορυφαίο στέλεχος της φινλανδικής κυβέρνησης ομολογεί ότι η χώρα της ωφελήθηκε από την κρίση

Reuters: Τα πακέτα διάσωσης σώζουν... τα κέρδη της ΓερμανίαςΤο μύθο ότι “δεν θα ανεχτούμε οι φορολογούμενοι μας να πληρώσουν τη διάσωση των χωρών του Νότου”, που πολλάκις έχουν... πιπιλήσει σαν καραμέλα οι χώρες του Βορρά της Ευρωζώνης αποδεικνύεται όχι απλά αβάσιμος αλλά ψέμμα.
Όπως αναφέρει σε ανάλυση του το πρακτορείο Reuters, στη διάρκεια της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη – που πλέον μετρά περισσότερα από 3 χρόνια-, “οι φορολογούμενοι των χωρών του Βορρά δεν έχουν χάσει ούτε σεντ”.
Και αυτό γιατί – όπως εξηγεί το πρακτορείο-, Γερμανία, Φινλανδία, Αυστρία, Ολλανδία αλλά και Γαλλία κέρδισαν δισεκατομμύρια ευρώ καθώς έχουν πέσει “δραματικά τα επιτόκια” που καλούνται
να πληρώσουν οι χώρες αυτές όταν δανείζονται χρήματα από τις αγορές.
“Ωστόσο αυτό δεν απέτρεψε το να δημιουργηθεί η εικόνα ότι οι σκληρά εργαζόμενοι βορειοευρωπαίοι βάζουν το χέρι στην τσέπη για να σώσουν τους ακόλαστους, τεμπέληδες νότιους, κάτι που πυροδοτεί την απογοήτευση και υποσκάπτει την ενότητα της Ευρώπης” συνεχίζει το πρακτορείο.
Όπως τονίζει το άρθρο, η Άνγκελα Μέρκελ θα παίξει το χαρτί αυτό ακόμη σκληρότερα ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.
“Ακούσια συνέπεια της κρίσης είναι ότι η Φινλανδία επωφελήθηκε τρομερά. Δεν έχουμε χάσει ούτε σεντ μέχρι στιγμής” ομολογεί στο Reuters η επικεφαλής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων του φινλανδικού υπουργείου Οικονομικών, Martti Salmi. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου