Σάββατο 18 Μαΐου 2013

«Persona non grata» o ΓΑΠ στο Εδιμβούργο...

«Persona non grata» o ΓΑΠ στο Εδιμβούργο... Persona non grata,  δηλαδή "ανεπιθύμητο πρόσωπο" χαρακτηρίζεται ο  ΓΑΠ  από  την ομάδα  Real Democracy Now Edinburgh GR, του Εδιμβούργου, όπου πρόκειται να βρεθεί στις 11 Ιουνίου για να εκφωνήσει μία από τις  περίφημες ομιλίες του. Ο  Γ. Παπανδρέου είναι προσκεκλημένος στο συνέδριο TEDGlobal για να μιλήσει για την εμπειρία του από ελληνική κρίση χρέους.
Η ομάδα Real Democracy Now Edinburgh έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο  την ανακοίνωσή της, με την οποία ζητά να μην είναι τελικά ο ΓΑΠ ομιλητής στο συνέδριο, καθώς, όπως  τονίζεται, «είναι αυτός ο  ίδιος που επί της Πρωθυπουργίας του οδήγησε την Ελλάδα σε μία σοβαρή ανθρωπιστική κρίση».
Όπως υπογραμμίζεται, ο ΓΑΠ κέρδισε τις εκλογές το 2009 υποσχόμενος τον τερματισμό της λιτότητας και την εφαρμογή αναπτυξιακών μέτρων, αρνούμενος ότι έχει απευθυνθεί για δάνειο στο
ΔΝΤ.
«Τέσσερα χρόνια και τρία μνημόνια αργότερα, το χρέος της Ελλάδας συνεχίζει να ανεβαίνει. Η κρίση χρέους μετατράπηκε σε ανθρωπιστική κρίση, με πάνω από το 21% να ζει σε συνθήκες πραγματικής φτώχειας, δραματική αύξηση της ανεργίας, (πάνω από 55% για τους νέους) καθώς και 300% αύξηση στις αυτοκτονίες.
Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει να υποστηρίζει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση και ταξιδεύει ανά τον κόσμο με πολυτελείς συνθήκες απευθύνοντας ομιλίες για το τι έμαθε από την ελληνική κρίση.
Πρόκειται για προσβολή απέναντι σε αυτούς που πήραν τα “πραγματικά μαθήματα” της κρίσης. Όλους αυτούς που χτυπήθηκαν από την αύξηση της ανεργίας, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, αυτούς που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν», αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας, που καταλήγει:  «Απαιτούμε να αφαιρεθεί το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου από τη λίστα των ομιλητών».
 Για το σκοπό αυτό έχει αρχίσει η συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου