Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

New York Times: Ο νέος «ασθενής» της Ευρώπης είναι η ίδια η Ενωση

DCD24E939FC099C47A83A733578D90D1Για κρίση εμπιστοσύνης απέναντι στο ευρώ και απογοήτευση των Ευρωπαίων κάνει λόγο δημοσίευμα των New York Times, που δημοσιεύει ετήσια έρευνα του Pew Research Center. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι πολίτες αμφισβητούν πλέον τη μεταφορά περισσότερων εξουσιών στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που μπορεί μακροπρόθεσμα να είναι ζωτικής σημασίας για τη μετατροπή του ευρώ σε ένα βιώσιμο νόμισμα.
Η έκθεση με τίτλο «The new Sick Man of Europe: The European Union» τονίζει ότι η Γαλλία βρίσκεται στην κορυφή, ως προς την ταχύτητα με την οποία αυξάνονται όσοι αμφισβητούν το ευρώ.

Την περασμένη χρονιά το 60% των ερωτηθέντων είχαν μια θετική εντύπωση για την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το ποσοστό να μειώνεται φέτος στο 41%.
Μόνο οι Έλληνες και οι Ιταλοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα και πιθανώς λόγω της κρίσης, έχουν λιγότερη πίστη στα οφέλη της οικονομικής ένωσης από τους Γάλλους. Στη Γερμανία, το 60% έχει θετική εντύπωση για την ΕΕ.
«Γάλλοι και οι Γερμανοί διαφέρουν τόσο πολύ στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες τους και φαίνεται σαν να ζουν σε διαφορετικές ηπείρους» γράφουν οι συντάκτες της έκθεσης Pew.
Στη Γαλλία, το 77% των ερωτηθέντων δήλωσε φέτος ότι η ευρωπαϊκή οικονομική ολοκλήρωση είχε κάνει τα πράγματα χειρότερα για τους χώρα. Αυτό ήταν μια αύξηση κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου