Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Διαγωνισμός Συγγραφής Θεατρικού Σεναρίου με θέμα τα Μαθηματικά -Le-MATH project: Theatre Play writing Competition on the theme of Mathematics

 Το ευρωπαϊκό έργο «Le-MATH: Learning Mathematics through new communication factors», προκηρύσσει Διαγωνισμό για τη Συγγραφή Θεατρικού Σεναρίου με θέμα τα Μαθηματικά. Το θεατρικό έργο αναμένεται να πραγματοποιηθεί από μαθητές ηλικίας 9-18 ετών και το κύριο του θέμα είναι τα μαθηματικά (θεωρία, εφαρμογές, ιστορία των μαθηματικών, κλπ). Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους τους πολίτες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως συγγραφείς θεατρικών έργων, καθηγητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων ή ειδικούς, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν μεμονωμένα ή σε ομάδες, εκπροσωπώντας τον εαυτό τους ή τον οργανισμό τους.

Το σενάριο του θεατρικού έργου πρέπει να είναι γραπτό και να υποβληθεί στην αγγλική γλώσσα σε ηλεκτρονική μορφή έως τις 30 Αυγούστου 2013. Αν το σενάριο είχε αρχικά συνταχθεί σε μια άλλη ευρωπαϊκή γλώσσα εκτός της αγγλικής, θα πρέπει να υποβληθεί και στις δύο γλώσσες. Το θεατρικό έργο πρέπει να είναι πρωτότυπο: αναμένεται να εμπεριέχει διαλόγους μεταξύ των ερμηνευτών ή παρόμοιο περιεχόμενο. Οι ερμηνευτές του έργου αναμένεται να είναι μαθητές ηλικίας 9-18 ετών.

Το θεατρικό έργο με θέμα τα μαθηματικά πρέπει να περιλαμβάνει το ελάχιστο 2 και το μέγιστο 10 ερμηνευτές και να έχει διάρκεια από 5 έως 15 λεπτά. Θα πρέπει να έχει σαφές και απλό περιεχόμενο και να επιτυγχάνει το στόχο του διαγωνισμού που είναι η κατανόηση των μαθηματικών, η καλλιέργεια της
αγάπης των μαθητών για αυτά, αλλά και η στήριξη στην εξάλειψη του φόβου που μερικοί μαθητές έχουν προς τα μαθηματικά.

Κάθε συγγραφέας μπορεί να στείλει περισσότερα από ένα σενάρια. Θα απονεμηθούν 1ο, 2ο και 3ο βραβείο και τιμητικές διακρίσεις. Οι συγγραφείς που θα λάβουν βραβείο θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ως μέλη της κριτικής επιτροπής στο διαδικτυακό Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα αρχίσει το 2014. Ο νικητής του 1ου βραβείου θα κληθεί στο ζωντανό τελικό του διαγωνισμού, ο οποίος θα λάβει χώρα στην Κύπρο το 2014, για να συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή κατά τη διάρκεια των ζωντανών τελικών.

Όλα τα θεατρικά έργα, είτε βραβευθούν είτε όχι, θα δημοσιευθούν στην ειδική έκδοση του «Le-MATH-THEATRE», ένα ειδικό εγχειρίδιο που θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των δασκάλων και των εκπαιδευτικών.

Το ευρωπαϊκό έργο «Le-MATH» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος COMENIUS – Δράση Πολυμερή Σχέδια -  του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, με στόχο την ανάπτυξη μιας μεθοδολογίας για τη διδασκαλία και εκμάθηση των μαθηματικών μέσω νέων παραγόντων επικοινωνίας.

Στο πλαίσιο του «Le-MATH» θα διοργανωθούν δύο διαγωνισμοί, οι οποίοι πρόκειται να διεξαχθούν το Μάιο του 2014 στην Κύπρο:

  1. Διαγωνισμός Μαθηματικού Θεάτρου - MATHeatre: Teaching and learning mathematics through math theatre activities
  2. Διαγωνισμός Επικοινωνίας των Μαθηματικών - MATH-Factor: Teaching and learning mathematics through mathematics communication activities

Οι δύο διαγωνισμοί θα προκηρυχθούν στις αρχές φθινοπώρου 2013.

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής στο Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Σεναρίου και τα κριτήρια αξιολόγησης διατίθενται στην ακόλουθη ιστοσελίδα: http://www.le-math.eu/index.php?id=316.

Επισυνάπτονται η αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό και η περίληψη του έργου «Le-MATH».


Με εκτίμηση,

Ροζμαρί Στρεβινιώτη
Rosemary STREVINIOTI
Head of Brussels Office
European Office of Cyprus Rue du Luxembourg 3, 2nd floor B-1000 Brussels Tel./Fax: +32 (0) 2 280 22 85 E-mail: strevinioti.rozamaria@ucy.ac.cy

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου