Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΟΛΜΕ: Kινητοποιήσεις εντός των Πανελλαδικών


Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει καλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ για διαβουλεύσεις την Τετάρτη, 8 Μαΐου.


Η ΟΛΜΕ δεν έχει αλλάξει τη στάση της όσον αφορά το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων και αναμένει πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας για την επίλυση της διένεξης, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Νίκος Παπαχρήστος. Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει καλέσει
το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ για διαβουλεύσεις την Τετάρτη, 8 Μαΐου.
Όπως σημείωσε ο κ. Παπαχρήστος, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για την σχεδιαζόμενη απομάκρυνση περίπου 10.000 συμβασιούχων και την προοπτική διάλυσης 3.000 έως 4.000 χιλιάδων οικογενειών λόγω μεταθέσεων των καθηγητών.
Παράλληλα, επί τάπητος αναμένεται να τεθεί το ζήτημα αύξησης των εβδομαδιαίων ωρών διδασκαλίας από 21 σε 23, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΟΛΜΕ.
Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι, παρά την αρχική σύγκλιση απόψεων στους κόλπους της Ομοσπονδίας για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέσα στις εξετάσεις (πλην των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που πρότειναν 48ωρη απεργία στις 14 και στις 15 Μαΐου), δεν διαφαίνεται βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών να θέσει σε κίνδυνο τις πανελλαδικές εξετάσεις.


skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου