Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Τρίτη έκρηξη "βάφει" με αίμα την Τουρκία - Συγκλονιστικά ΒΙΝΤΕΟ

Και τρίτη έκρηξη συγκλόνισε πριν από λίγο το παραμεθόριο Ρεϊχανλϊ στην Τουρκία, την πόλη που φιλοξενεί στα περίχωρά της μεγάλο καταυλισμό σύρων προσφύγων, μεταδίδει το τηλεοπτικό τουρκικό δίκτυο 'NTV'.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεσίρ Αταλάι, δήλωσε σήμερα ότι "τα πρώτα ευρήματα των ερευνών" των αρχών για τις εκρήξεις στο Ρεϊχανλί "δείχνουν" ότι, οι δράστες έχουν συνδέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο 'NTV'. Ο απολογισμός των δίδυμων εκρήξεων στη μικρή παραμεθόρια πόλη διαμορφώνεται στο μεταξύ στους "43 νεκρούς", σύμφωνα με το ίδιο ειδησεογραφικό δίκτυο.

Νωρίτερα προκλήθηκε πανικός από την έκρηξη δυο παγιδευμένων αυτοκινήτων στην ίδια περιοχή.

Η διπλή επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα στη μικρή πόλη της νότιας Τουρκίας, στα σύνορα με την Συρία, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων και τον τραυματισμό 110, μετέδωσε το δίκτυο NTV, επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ.

Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο


Μιλωντας στο τηλεοπτικό δίκτυο, ο Γκιουλέρ δήλωσε πως 29 τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανόν να αυξηθεί.

Ο ίδιος έκανε λόγο για προσπάθεια παρεμπόδισης της ειρηνευτικής διαδικασίας ανάμεσα στην Αγκυρα και τους κούρδους του ΡΚΚ.




Οι επιθέσεις μπορεί να σχετίζονται με την συριακή κρίση ή με την ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα στην Άγκυρα και τους κούρδους αντάρτες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Ζούμε σε ευαίσθητους καιρούς, έχουμε μπει σε μια νέα εποχή στην διαδικασία επίλυσης του κουρδικού ζητήματος. Αυτοί που δεν μπορούν να αποδεχτούν τη νέα αυτή εποχή θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε παρόμοιες πράξεις", τόνισε ο Ερντογάν.

"Ένα άλλο ευαίσθητο θέμα είναι ότι η επαρχία Χατάι (όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις) βρίσκεται στα σύνορα με την Συρία. Οι πράξεις αυτές μπορεί να έγιναν για να προκαλέσουν" προβλήματα στα δύο αυτά ευαίσθητα θέματα, υπογράμμισε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρ ανέφερε πως «φοβόμαστε για την αύξηση του αριθμού των θυμάτων και ήδη στέλνουμε ενισχύσεις με αστυνομικούς στην περιοχή».



Οι εκρήξεις σημειώθηκαν μπροστά στο ταχυδρομείο της περιοχής.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης. Κάποιοι ισχυρίζονται πως οι εκρήξεις είναι έργο του καθεστώτος Άσαντ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως τα αυτοκίνητα θα μεταφέρονταν στη Συρία από τους αντάρτες.



Στην πόλη του Γκαζίαντεπ Τούρκοι επιτέθηκαν σε πρόσφυγες από τη Συρία καθώς τους θεωρούν υπεύθυνους για την ενταση στην περιοχή.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέρ Νταβούτοτγλου υπονόησε πως πίσω απο την επίθεση κρύβεται τη Συρία και δήλωσε πως " όποιος προσπαθεί να μεταφέρει στην Τουρκία το δικό του χάος θα πάρει την κατάλληλη απάντηση, κανείς μην προσπαθήσει να ελέγξει την δύναμη της Τουρκίας".

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου