Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Τις επόμενες ημέρες η εκταμίευση

Τις επόμενες ημέρες η εκταμίευση Η Ομάδα Εργασίας του Εurogroup έδωσε χθες το «πράσινο φως» για την εκταμίευση στην Ελλάδα της δόσης του Μαρτίου συνολικού ύψους 2,8 δισ. ευρώ. Οπως ανέφεραν πηγές της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή εκπληρώθηκαν οι προϋποθέσεις που είχε θέσει η τρόικα, προκειμένου να χορηγήσει τη δόση του Μαρτίου, ενώ η εκταμίευση θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Στην ίδια γραμμή ήταν και η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η οποία ανέφερε πως «έγινε θετική αποτίμηση της υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος και υπήρξαν σαφείς αναφορές στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος» μετά τη
χθεσινή ανακοίνωση του Euro Working Group όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνος Τσακλόγλου.

Μεγάλη προσπάθεια

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι οι οποίοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση ανέφεραν ότι οι εταίροι της Ελλάδας αναγνώρισαν τη «μεγάλη προσπάθεια και την αλλαγή του κλίματος που υπάρχει με τις πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών και οι εκπρόσωποι των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών αναγνώρισαν ότι γίνονται θετικά βήματα στο πεδίο της δημοσιονομικής διαχείρισης.

Παρόλα αυτά το διάστημα των 15 ημερών που μεσολαβεί μέχρι και τις επιμέρους εγκρίσεις της δόσης θα πρέπει να πάρει σάρκα και οστά το πρόγραμμα για τις 15.000 αποχωρήσεις του Δημοσίου μέχρι και το τέλος του 2014 εκ των οποίων οι 4.000 μέχρι και το τέλος του 2013.

Στα θετικά της ελληνικής κυβέρνησης θα αθροιστούν οι προσπάθειες ταχείας στελέχωσης της νέας ανεξάρτητης γενικής γραμματείας των δημοσίων εσόδων.

Υπενθυμίζεται ότι η δόση των 6 δισ. ευρώ θα εγκριθεί σε δύο δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου