Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας


Συλλαλητήριο διαμαρτυρίαςΤην αντίθεσή τους στις περικοπές οργανικών θέσεων από τα δημοτικά σχολεία που θα υποβαθμίσει το επίπεδο παιδείας θα εκφράσουν σήμερα γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του νησιού μας.

Το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 στην Πλατεία Κύπρου και αναμένεται ότι θα είναι ιδιαίτερα δυναμικό και μαζικό.
Πρόκειται μάλιστα να παραστεί γι’ αυτό και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στ. Κουσουρνάς, αφού ως γνωστόν ο δήμος είναι αλληλέγγυος στην προσπάθεια αυτή, έχοντας ήδη εκφράσει τη διαμαρτυρία του προς το υπουργείο Παιδείας.

Αυτό που επιδιώκεται σήμερα, είναι να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα στο αθηνοκεντρικό κράτος, που ετοιμάζεται να υποβαθμίσει περαιτέρω τα δημόσια σχολεία (σ.σ. όπως είναι γνωστό ήδη το θέμα έχει φτάσει στη Βουλή και έχουν δοθεί εξηγήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας οι
οποίες δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές).
Σχεδόν όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης (και αρκετών χωριών) έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στη σημερινή κινητοποίηση, ενώ παρόμοια απόφαση πήρε και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ιαλυσού που σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:
“Σε έκτακτη συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ιαλυσού δηλώσαμε και πάλι την συμπαράστασή μας στα συνεχιζόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία μας.

Στην υποβάθμιση που συνεχίζεται στην Δημόσια Υγεία και στην Εκπαίδευση που σαν κράτος πρέπει να προσφέρουμε.
ΠΑΙΔΕΙΑ και ΥΓΕΙΑ, τα πρώτα που πρέπει να διαφυλάξουμε για να έχουμε μέλλον σαν λαός και σαν άνθρωποι.

Στεκόμαστε στο πλευρό των δασκάλων και καθηγητών στον αγώνα τους αλλά δεν συμφωνούμε στην αποχή των μαθητών μας από το σχολείο.
Καλούμε τους γονείς στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κύπρου και στην πορεία προς την πλατεία Δημαρχείου την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 στις 10.30 το πρωί.
Είναι το λιγότερο που πρέπει να κάνουμε εμείς οι μεγάλοι, ώστε να μπορούμε να αντικρύσουμε τα παιδιά μας στα μάτια .

Η ανάπτυξη και το δικαίωμα στο μέλλον της χώρας μας έρχεται από την σωστή παιδεία που πρέπει να έχουμε.
Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και τον Διευθυντή Εκπαίδευσης να μην υλοποιήσουν για τους μαθητές μας το σενάρια του Υπουργείου”.

ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού του πανεπιστημίου Αιγαίου την Παρασκευή σε ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.
Επίσης όπως έγινε γνωστό ο σύλλογος θα δώσει σήμερα το παρών στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Η επιβολή επιστράτευσης σε εργαζόμενους - και μόνο με την σκέψη της απεργίας- καθιστά παράφορη καταστρατήγηση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου. Είναι επιβεβαίωση, για ακόμη μια φορά, της αυταρχικής και αντιδραστικής πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης, που βασίζεται στον εκφοβισμό, στην αστυνομοκρατία, στη διάλυση του συνδικαλισμού, στην εξαθλίωση και στην τυφλή υπακοή των εργαζομένων.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμπαραστέκεται στους δίκαιους αγώνες των καθηγητών που υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου και μάχονται για αξιοπρεπή εργασία, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων την Πέμπτη 16 Μάη στις 7μμ στην πλατεία Σαπφούς
Προκηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 17 Μάη, από τις 8πμ μέχρι τις 11πμ για συμπαράσταση στην απεργία των καθηγητών και καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν εμπράκτως με την παρουσία τους, στα κεντρικά Λύκεια, το μήνυμα της στήριξης του δίκαιου αγώνα των εκπαιδευτικών.

Ενός αγώνα που μας οδηγεί στην αποτίναξη του φόβου που έχει κουρνιάσει μέσα μας και στην γέννηση της ελπίδας που συνδέεται άμεσα με την αξιοπρέπεια μας και με την αξιοπρέπεια των παιδιών μας. Οι μαζικοί αγώνες είναι η μόνη απάντηση, η μόνη διέξοδος απέναντι στην τρομοκρατία και στην επιστράτευση. Πρέπει ΟΛΟΙ μαζί να παλέψουμε!»

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΠ
Παράλληλα και ο κεντρικός σύλλογος διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του πανεπιστημίου Αιγαίου, με τη σειρά του στηρίζει τις σημερινές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και γονέων, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προχώρησε ένα ακόμα βήμα στον αντιλαϊκό της κατήφορο. Αφού ψήφισε ένα νόμο που προβλέπει την πλήρη ελαστικοποίηση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών καθηγητών και γενικά τη διαμόρφωση του "νέου σχολείου" της αγοράς επιβάλλοντας τον αντιδραστικό έλεγχο των εκπαιδευτικών, προχώρησε στην επιστράτευσή τους. Θέλει να διαμορφώσει έναν εκπαιδευτικό χωρίς δικαιώματα, υποταγμένο, να μην διανοείται καν ότι μπορεί να συγκρουστεί με τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και το αντιδραστικό περιεχόμενο της γνώσης που προωθεί.

Η υπόθεση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών αφορά κάθε εργαζόμενο. Αφορά πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους γονείς και τους μαθητές.
Το ΚΣ του ΣΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου καταγγέλλει την κυβέρνηση που προχώρησε σ' αυτό το αυταρχικό μέτρο. Η ποινικοποίηση ακόμα και της σκέψης για απεργία και ο κρατικός αυταρχισμός θα πέσουν στο κενό! Η κυβέρνηση θέλει να εξαφανίσει το δικαίωμα στην απεργία. Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, οι εργαζόμενοι στο Μετρό, σήμερα οι εκπαιδευτικοί, αύριο όποιος σηκώσει κεφάλι. Η ένταση της καταστολής πάει χέρι – χέρι με την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Η κυβέρνηση να πάρει ΤΩΡΑ πίσω τα χαρτιά της επιστράτευσης και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Ως διδάσκουσες και διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων της Μέσης Εκπαίδευσης. Ο αγώνας για να μην ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις, να μην απολυθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί και για να μην διαλυθεί η δημόσια εκπαίδευση είναι και δικός μας αγώνας. Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις ενάντια στην επιστράτευση και υπέρ μιας πραγματικά δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης».

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Το ψήφισμα προς τους αρμόδιους που θα κατατεθεί, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
Διεκδικούμε:
• Καμιά συγχώνευση σχολείου – κατάργηση σύμπτυξη τμήματος, που μοιραία θα οδηγήσει σε πολυπληθή τμήματα στις πόλεις και στο κλείσιμο των σχολείων στα χωριά.
• Έκτακτη χρηματοδότηση τώρα για τα σχολεία.
• Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών στα δημόσια σχολεία.
• Όχι στον αυταρχισμό και την καταστολή των αγώνων των εργαζομένων. Να αρθεί άμεσα η επιστράτευση των καθηγητών.
• Όχι στην κατάργηση του ενιαίου δωρεάν βιβλίου.
• Να δοθεί ένα μικρογεύμα σε κάθε μαθητή σε όλα τα σχολεία.
• Αναβαθμισμένη ενιαία δημόσια και δωρεάν Παιδεία.
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου