Σάββατο 18 Μαΐου 2013

«Εμπόλεμη κατάσταση» σε δημοτικό σχολείο

Φωτογραφία για «Εμπόλεμη κατάσταση» στο 4ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας Στα «χαρακώματα» γονείς και μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας, καθώς ο «κόμπος έφθασε στο χτένι», η παραμονή στα λυόμενα δεν είναι πλέον υποφερτή και από την στιγμή που η πολιτεία δεν δίνει λύσεις, αποφάσισαν οι γονείς να δώσουν μόνοι τους μία προσωρινή λύση, παίρνοντας τα παιδιά τους από το σχολείο πριν τη λήξη του σχολικού ωραρίου! Αυτό αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της προχθεσινής διευρυμένης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, στο οποίο συμμετείχαν και αρκετοί γονείς. Αυτό που επισημάνθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, είναι η αδυναμία των παιδιών να παραμείνουν στις λυόμενες αίθουσες, κυρίως από τις 12 το μεσημέρι και μετά, ειδικά αυτή την περίοδο που ανεβαίνει ο υδράργυρος.
Είναι θέμα υγείας
Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, τα περισσότερα παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας με
δυνατούς πονοκεφάλους και εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σχολείο παραμένει σε λυόμενες αίθουσες για πέμπτη συνεχή σχολική χρονιά, μετά τον σεισμό του 2008, οι εργασίες για την επισκευή- ανακατασκευή του σχολικού κτιρίου σταμάτησαν εκ νέου και οι ίδιοι δεν έχουν καμία συγκεκριμένη απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι, ούτε από τον δήμο Ήλιδας ούτε από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Γι’ αυτό και αποφάσισαν, να πηγαίνουν στο σχολείο και να παίρνουν τα παιδιά τους στις 12:30 το μεσημέρι, παρά το γεγονός ότι το κουδούνι για την λήξη του ωραρίου χτυπά στις 2 το μεσημέρι.
Από χθες το πρωί είχε αναρτηθεί και σχετική ανακοίνωση στην είσοδο του σχολείου και πολλοί γονείς πήγαν στις 12:30 το μεσημέρι στο σχολείο να παραλάβουν τα παιδιά τους, ωστόσο βρήκαν την πόρτα κλειστή!
Απαγόρευση από την Πρωτοβάθμια
Αν και οι ίδιοι ζητούσαν να πάρουν τα παιδιά τους, οι μικροί μαθητές από την άλλη πλευρά φώναζαν από το προαύλιο ότι θέλουν να πάνε στα σπίτια τους, ο διευθυντής του σχολείου κ. Πέτρος Κοκκόσης τους εξήγησε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Μάλιστα, ο ίδιος επικοινώνησε άμεσα με την διευθύντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Ηλείας κα Ζωή Βουρλούμη, η οποία κατηγορηματικά του είπε να μην επιτραπεί η αποχώρηση παιδιών από το σχολείο πριν την λήξη του ωραρίου, μόνο σε περίπτωση που συντρέχει σοβαρός ιατρικός λόγος.
Ο διευθυντής με την σειρά του ενημέρωσε τους γονείς και για την εντολή της διευθύντριας, ωστόσο οι ίδιοι επέμεναν και του ζητούσαν να τους επιτρέψει να πάρουν τα παιδιά τους. Παρ’ όλα αυτά, επετράπη η αποχώρηση μόνον τριών παιδιών, αφού προσκομίστηκαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά γιατρού.
Στο σχολείο κλήθηκε και η Αστυνομία, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και οι αστυνομικοί αφού ενημερώθηκαν για την κατάσταση, ζήτησαν από τους γονείς να αποχωρήσουν από το σχολείο και να επιστρέψουν να πάρουν τα παιδιά τους με την λήξη του ωραρίου.
Σήμερα πάνε στο Δήμαρχο
Οι γονείς από την πλευρά τους προχώρησαν σε μία υποτυπώδη συνέλευση έξω από την είσοδο του σχολείου και αποφάσισαν σήμερα το πρωί να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, όμως αντί να μπουν στις λυόμενες αίθουσες να μεταβούν όλοι μαζί στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας ζητώντας λύση από την δημοτική αρχή, ενώ πολλοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην ξαναστείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, εάν δεν βρεθεί λύση, έστω και με την μίσθωση ενός άλλου κτιρίου. Οπότε, σήμερα αναμένονται εξελίξεις.
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου