Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου η Κύπρος...

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου η Κύπρος... Σε ψηφοφορία τίθεται σήμερα η επικύρωση του τελικού κειμένου του Μνημονίου από την κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων. Ωστόσο αυτή η τυπική διαδικασία αναμένεται να εξελιχθεί σε θρίλερ καθώς η υπερψήφισή του – αν τα πράγματα εξελιχθούν κατά τα φαινόμενα- εξαρτάται από μόνο μία ψήφο.

Η κατάσταση διαμορφώθηκε αργά το βράδυ της Μ.Δευτέρας, όταν το ΕΔΕΚ αποφάσισε (με μεγάλη πλειοψηφία) να ψηφίσει «όχι».  Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της απόφασης του ΑΚΕΛ υπέρ της –συντεταγμένης- εξόδου της χώρας από το ευρώ, με αυτονόητη την καταψήφιση του Μνημονίου.

Έτσι οι 5 βουλευτές της ΕΔΕΚ θα προστεθούν στους 19 του ΑΚΕΛ που ψηφίζουν «όχι». Το αυτό
ψηφίζουν επίσης, ο βουλευτής των Οικολόγων, Γ.Περδίκης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζ.Κουλίας και ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Ν.Κουτσού. Σύνολο: 27

Υπέρ της κύρωσης της δανειακής συμφωνίας και του Μνημονίου αναμένεται ότι θα ψηφίσουν οι 20 βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, οι 8 βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δ.Συλλούρης. Σύνολο: 29.
Εάν, ωστόσο, υπάρξει έστω και ένας «αντάρτης» από τους «Ναι», τότε τα πράγματα  παίρνουν επικίνδυνη τροπή καθώς  κανένας δεν ξέρει τι θα φέρει η ισοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου