Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Απασφαλίζουν... οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

Απασφαλίζουν... οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ Επί ποδός βρίσκονται οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μέσα σε λίγες μέρες και εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής θα πρέπει να αποσαφηνίσουν τις θέσεις τους εστιάζοντας στα επίδικα του 1ου Συνεδρίου.
Ταυτόχρονα σε σημείο αναφοράς και αντιπαράθεσης τείνει να εξελιχθεί η αυτοδιάλυσή τους, θέμα που αναμένεται να προκαλέσει έντονες συζητήσεις, τόσο προσυνεδριακά όσο και κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.
Ηδη από τον πρώτο κύκλο των συσκέψεων, το Σαββατοκύριακο, που πραγματοποίησαν τάσεις του ΣΥΝ, διαπιστώθηκε από τη μία πλευρά μία ευρεία στήριξη στο σχέδιο για τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ
σε ενιαίο κόμμα όσο και της πλειοψηφούσας θέσης για την ΕΕ και το ευρώ, ενώ από την άλλη αποσαφηνίστηκε ότι «ρεύμα» του Π. Λαφαζάνη θα καταθέσει, πιθανόν σήμερα, εναλλακτικό κείμενο, το οποίο θα εστιάζει στην «αριστερή» στροφή και τη ρήξη με την Ευρωζώνη.
Σημειώνεται ότι ο κ. Λαφαζάνης τόνισε χθες σε συνέντευξή του ότι αν ο πρόεδρος του κόμματος εκλέγεται από τα μέλη, ελλοχεύει ο κίνδυνος μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε «ένα αρχηγικό μόρφωμα καθεστώς». Ωστόσο τέτοιο θέμα δεν έχει τεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς η πρόταση που θα κατατεθεί είναι ο εκάστοτε πρόεδρος να εκλέγεται από το Συνέδριο.
Ο κ. Λαφαζάνης, πάντως, χθες αποσαφήνισε ότι δεν θέτει θέμα πρόεδρου του κόμματος αλλά αλλαγής ουσιωδών πλευρών της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου