Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

«Φωτιά» στη βίλα ΣΥΡΙΖΑ!

Το κρέας ψάρι επιχειρούν να βαφτίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς χθες, με ένα ντεμαράζ συνεντεύξεων και διαρροών, η Κουμουνδούρου διατεινόταν ότι «όλα είναι καλά», την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει νέους φόρους! Οσο και να προσπαθούν να κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι, ο απόηχος της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου είναι ιδιαίτερα έντονος, με τις ζυμώσεις και τα «παζάρια» να συνεχίζονται. Ο Μανώλης Γλέζος (επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών) εξακολούθησε να προσπαθεί να μαζέψει την προχθεσινή του ανακοίνωση, τονίζοντας -μέσω των συνεργατών του- ότι «ματαιοπονούν όσοι ελπίζουν ότι θα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα, στο κάδρο μπήκε και ο Αντώνης Μαρκόπουλος για τους «Ριζοσπάστες», ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπέγραψε ποτέ την ανακοίνωση, απλώς... συμφώνησε σε μεγάλο βαθμό.

Ενδεικτικό, πάντως, του κλίματος που επικρατεί στο κόμμα είναι ότι ο κ. Μαρκόπουλος φωτογραφίζει συγκεκριμένο «σύντροφο» που έκανε τη δήλωση στον Τύπο, ενώ ουσιαστικά «δίνει»
τον Γιάννη Θεωνά της ΚΕΔΑ και τον Μανώλη Γλέζο, ως τους «εμπνευστές» της επίθεσης προς τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Θεωνάς, ωστόσο, όχι μόνο δεν δείχνει να κάνει πίσω, αλλά βγήκε στην αντεπίθεση, υπογραμμίζοντας (στον Alpha) ότι «κάποιοι είδαν φως και μπήκαν και τώρα λένε ότι οι συνιστώσες δεν μας κάνουν», για να συμπληρώσει ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε με λογικές αίματος, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε αρκετά κρίσιμα θέματα».

Στον αντίποδα, οι «ηγετικοί» έδειξαν διάθεση να χαμηλώσουν τους τόνους, με πρώτο τον Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος εκτίμησε ότι «από το συνέδριο θα βγούμε πιο δυνατοί». Ο δε εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης, στο ίδιο μήκος κύματος, ισχυρίστηκε ότι «η δύναμή μας είναι η διαφορετικότητα», προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν φιλοδοξεί να γίνει μια άλλη εκδοχή ενός προσωποπαγούς κόμματος».

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας με ομιλία του σε συγκέντρωση συνταξιούχων προχώρησε σε νέο «άνοιγμα» προς τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα και παράλληλα προανήγγειλε νέους φόρους! Μεταξύ αυτών (λες και υπάρχουν λίγοι), τους εξής:

-Εισφορά επί του συνόλου των συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω των πάσης φύσεως -δημόσιων, ιδιωτικών ή συνεταιριστικών- πιστωτικών ιδρυμάτων.
-Εισφορά στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.
-Εκτακτη φορολόγηση των διανεμόμενων κερδών των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών.

Τέλος, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι ο κ. Σαμαράς επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό, στην κοινωνική κόπωση, στο δόγμα του σοκ και σε επικίνδυνα παιχνίδια με την Ακροδεξιά.


Αλέξανδρος Διαμάντης
 dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου