Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Μέρες… Σταύρωσης χωρίς Ανάσταση στο ΠΑΣΟΚ

Μύρια όσα μπορούμε να καταλογίσουμε στον Γ. Παπανδρέου. Το τι έκανε λάθος και τι σωστό το ξέρει όλη η Ελλάδα και το βιώνει κάθε πολίτης.
Δεν έχει σημασία αν ήταν άσχετος, άχρηστος ή βρισκόταν σε αποστολή να καταστρέψει τη χώρα. Σημασία έχει ότι έβαλε ένα μεγάλο λιθάρι στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα.
Τον έκρινε ο κόσμος, θα τον κρίνει και η ιστορία γι’ αυτά που έκανε και γι’ αυτά που δεν έκανε.
Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει αυτή την ώρα στο ΠΑΣΟΚ ξεπερνά τα όρια της πολιτικής ευπρέπειας, ξεπερνά κάθε όριο σοβαρότητας και δείχνει ότι το κόμμα που κάποτε είχε τη μισή Ελλάδα δική του, είναι βαριά άρρωστο. Και μεγάλο μέρος της ευθύνης το έχει ο κ. Βενιζέλος και η αυλή του.
Όλες αυτές οι διαρροές που έγιναν σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, η φασαρία που «στήθηκε» γύρω από τα οικονομικά του κόμματος, δείχνει ότι στην Ιπποκράτους έχει επικρατήσει η ξεφτίλα. Πάνω απ’ όλα για τους Πασόκους είναι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με έναν άνθρωπο –και το
περιβάλλον του- που πριν από μερικούς μήνες έγλυφαν.
Οι ίδιοι είναι που από το 2006 και ειδικά την τριετία 2009-2012 «ξεσκόνιζαν» τον Γ. Παπανδρέου. Πόσο μεγάλος ηγέτης είναι έλεγαν, πόσο αθλητικός, τι ανοικτό μυαλό και άλλα τέτοια «κανακέματα» στον πρίγκιπα του Καστριού. Τότε το «παιδί του Ανδρέα» ήταν ο ήρωας του ΠΑΣΟΚ, τώρα τι είναι; Είναι ο κλέφτης, ο σπάταλος, ο ακόλαστος, ο άθλιος που έκανε ταξίδια πανάκριβα και άλλα τέτοια.
Να δείτε που κάποιοι σε λίγο θα τον κατηγορήσουν και για κατάχρηση. Τέτοια αθλιότητα δηλαδή.
Αλλά να θυμηθούμε πώς ξεκίνησε το θέμα; Δόθηκαν σε πρόθυμους δημοσιογράφους από την Ιπποκράτους πληροφορίες και τιμολόγια για τις σπατάλες του κ. Παπανδρέου. Κάποιοι το έκαναν σημαία και διαρροή στη διαρροή το ΠΑΣΟΚ τώρα διαλύεται.
Και ξαφνικά για παράδειγμα «Τα Νέα» παραδέχονται ότι η πληροφορία πως το ταξίδι στην Κόστα Ρίκα κόστισε 200.000 ευρώ ήταν λάθος. Έγινε εκ παραδρομής, κάποιος διάβασε ένα μηδενικό παραπάνω. Γύρω στα 30.000 ευρώ ήταν το ταξίδια, λένε τώρα.
Το θέμα, ωστόσο, δεν είναι η διάψευση, αυτή άλλωστε δεν ακούγεται ποτέ. Το θέμα είναι η είδηση που μένει, η λάσπη που πετιέται και άντε να τη μαζέψεις. Τώρα, στο ΠΑΣΟΚ θα περάσουν μέρες… Σταύρωσης χωρίς Ανάσταση με πιο πιθανό να «σταυρώσουν» τον Παπανδρέου προς παραδειγματισμό. Συμπέρασμα όλων αυτών:
- Σε καμιά περίπτωση συνήγοροι του Γιώργου δε γινόμαστε. Έκανε εγκλήματα και θα πληρώσει. Αλλά να πληρώσει πολιτικά κι όχι με τέτοια βρόμικα κόλπα πρώην συντρόφων του που κάποτε έσπρωχναν για μια φωτογραφία μαζί του.
- Το πιο πιθανό ο κ. Βενιζέλος και η ομάδα του να πετύχουν το αντίθετο από το επιδιωκόμενο. Αντί να βγάλουν τον Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ θα τον «φάνε στα μούτρα» για πολύ καιρό με τα κόλπα τους. Θα συσπειρώσουν όσους Παπανδρεϊκούς έμειναν και στο τέλος οι «στρατηγοί της αθλιότητας» θα υποστούν δεινή ήττα.
- Το τρίτο συμπέρασμα είναι ότι όποιος πολιτικός, και πόσο μάλλον ηγέτης, αισθάνεται πανίσχυρος, καλύτερα να αναθεωρήσεις τις απόψεις του. Υπάρχουν πάντα κάποιοι που θα τον «θάψουν» μόλις αρχίσει να πέφτει. Υπάρχουν πάντα οι πρόθυμοι που θα τον σπρώξουν στον γκρεμό. Η περίπτωση Παπανδρέου προς γνώση και συμμόρφωση όσων πιστεύουν ότι θα είναι μια ζωή στα πάνω τους.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου