Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Αναμενόμενη κάμψη στις παραγγελίες κι εξαγωγές της ΒΦΛ

Αναμενόμενη κάμψη στις παραγγελίες κι εξαγωγές της ΒΦΛΛεπτομερές δημοσίευμα του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής ανέφερε ζωηρό ενδιαφέρον Ρώσων επιχειρηματιών για τη ΒΦΛ. Το δημοσίευμα μνημόνευσε τους αδελφούς Ρότενμπεργκ, οι οποίοι αρκετές φορές ως τώρα προσπάθησαν να αγοράσουν την τοπική εταιρία. Το ενδιαφέρον τους πηγάζει από τη γεωγραφική θέση της ΒΦΛ, αφού αυτή βρίσκεται σε περιοχή κομβική για τους νέους και παλαιούς αγωγούς φυσικού αερίου. Κατά το ίδιο δημοσίευμα το επιχειρηματικό ενδιαφέρον σχετίζεται και με το σχέδιο της ΔΕΠΑ για το LNG στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου της Καβάλας.
Ο Κώστας Πούλιος γνωρίζει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη ΒΦΛ η έκβαση όμως της υποθέσεως εξαρτάται κυρίως από τον μέτοχο της εταιρείας. Κατά τις εκτιμήσεις του δε θα πρέπει να αναμένεται
κάποια εξέλιξη έως το τέλος του χρόνου αφού δεν εκδηλώνεται οποιαδήποτε κίνηση εκ μέρους του μετόχου. Επιπλέον, το σενάριο περί πώλησης πακέτου μετοχών βρίσκεται εδώ και καιρό στο τραπέζι του διαλόγου χωρίς να προκύπτει κάτι νεότερο. Γενικότερα πάντως, υπάρχει ενδιαφέρον εκ μέρους της ρώσικης πλευρά για τη ΒΦΛ και τα λιπάσματα εξαιτίας του ζητήματος εισαγωγών πιστοποιημένου λιπάσματος που αντιμετωπίζουν.
Κάμψη στις εσωτερικές παραγγελίες εμφανίζεται στη ΒΦΛ, κάτι φυσιολογικό όπως μας εξήγησε ο κ. Πούλιος, έτσι το εργοστάσιο βασίζεται αποκλειστικά στις εξαγωγές. Ομαλά αποπληρώνεται και το χρέος προς τη ΔΕΠΑ με τη συμφωνία να τηρείται. Επαναδιαπραγμάτευση θα υπάρξει μόνο σε περίπτωση πώλησης της εταιρείας, όταν λογικά θα τεθεί σε διαπραγμάτευση εκ νέου και το συνολικό χρέος. Κάμψη πάντως σημειώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Αναβαθμίστηκε επίσης ο ρόλος του κ. Μπουρμπούλια εξαιτίας της απουσίας του κ. Τσάρα στην Αθήνα. Ο κ. Πούλιος χαρακτήρισε τον κ. Μπουρμπούλια ως «παιδί του εργοστασίου» που εργάζεται εκεί τριάντα και πλέον χρόνια. Ευχή είναι να ανταπεξέλθει και στη νέα θέση που του ανατέθηκε. 
proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου