Putin-NetanyahuΞεκάθαρος ο Πούτιν απέναντι στον Νετανιάχου…
Η Ρωσία δεν πρόκειται να ανεχτεί περαιτέρω ισραηλινές επιθέσεις στην Συρία φέρεται να είπε ο Πούτιν στον Νετανιάχου που ταξίδεψε άρον-άρον στην Μόσχα.  H  Ρωσία, αν και ανέχτηκε μικρό-επιθέσεις πιθανόν λόγω της πρόσφατης ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ, άπαξ και αντιληφθεί  πως τα συμφέροντά της ενδέχεται να πληγούν ανεπανόρθωτα, θα αντιδράσει.
Εν αρχή το Κρεμλίνο δίνει, σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα DEBKAFILES, ούτε λίγο ούτε πολύ ξεκάθαρη προειδοποίηση στο Τελ Αβίβ να «κατεβάσει τα χέρια» από την Συρία εκ μέρους της Δύσης, η οποία κατά πολλούς ωθεί το Ισραήλ σ’ αυτές τις ενέργειες, και απαίτησε από τον Νετανιάχου να μην προχωρήσει η χώρα του
σε μονομερείς ενέργειες.
Όπως διαβάζουμε στο euronews ο Πούτιν δήλωσε: «Υπάρχει κοινή θέση ότι αν η ένοπλη σύρραξη συνεχιστεί στην Συρία, τότε θα έχει καταστροφικές συνέπειες, τόσο για τη χώρα όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Μόνον ο άμεσος τερματισμός των ένοπλων συγκρούσεων μπορεί ν’ αποτρέψει το αρνητικό σενάριο, όπως κι η πολιτική διευθέτηση».
Από την πλευρά του ο Νετανιάχου με σαφή πρόθεση να ρίξει, έστω προσωρινά, τους τόνους δήλωσε: «Ελπίζουμε να αποκατασταθεί η ειρήνη με όλους τους γείτονές μας. Καταφέραμε να συνάψουμε ειρηνευτικές συμφωνίες με δύο από αυτούς και με τη βοήθεια του Θεού ελπίζουμε να το πετύχουμε και με τους άλλους».
Όσο για τους πυραύλους S-300 η Ρωσία θα παραδώσει όσους έχει συμφωνήσει με την Δαμασκό. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι οι πύραυλοι βρίσκονται ήδη εκεί, πράγμα που δείχνει πως οι Ρώσοι δεν καταλαβαίνουν από απειλές και έσπευσαν να στείλουν ακόμα γρηγορότερα τους πυραύλους στην Συρία.
Η υπόθεση θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια, αφού η μπόρα ξεσπάει συνήθως ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Οι Αμερικανοί σφυρίζουν ως συνήθως αδιάφορα, ενώ παράλληλα προσπαθούν να ρίχνουν λάδι στην φωτιά, τεστάροντας παράλληλα τις αντοχές του Πούτιν.