Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Ξαναρχίζει η δίκη του Άκη

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣΤο πρωί της Τετάρτης ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι 18 συγκατηγορούμενοί του θα βρεθούν εκ νέου ενώπιον του Γ΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τη διακίνηση μαύρου -πολιτικού-χρήματος 60.000.000 ευρώ.
Ο πρώην υπουργός από την πρώτη ημέρα της δίκης του έδωσε το «στίγμα» της υπερασπιστικής γραμμής τους, η οποία παραμένει αμετάβλητη από τη σύλληψή του και έχει πολιτικό χρώμα. Από τη μια, κάλεσε να καταθέσουν στη δίκη ως μάρτυρες υπεράσπισης δύο πρώην πρωθυπουργοί, οι  Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέους, ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώην αντιπρόεδρος της
κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και οι πρώην υπουργοί Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Λαλιώτης, Γιάννος Παπαντωνίου, Γιώργος Ρωμαίος και Αλέκος Παπαδόπουλος καθώς και οι τότε αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, που μετείχαν στις τέσσερις επίμαχες συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ, κατά τις οποίες εγκρίθηκε η προμήθεια των τεσσάρων υποβρυχίων.Παράλληλα, αρνήθηκε το κατηγορητήριο.
Ο μόνος εκ των 19κατηγορουμένων που αποδέχθηκε τις κατηγορίες, για τις οποίες έχει ομολογήσει την εμπλοκή του, ήταν ο πρώτος εξάδελφός του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκος Ζίγρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου