Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Η βλακεία είναι αήττητη


Θέλουμε να έχουμε καλή διάθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του. Άλλωστε, ο ίδιος διεκδικεί να γίνει κυβέρνηση, και δεν μπορεί παρά να πιστεύουμε ότι εφόσον επιλέγεται από ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού λαού, κάτι πρέπει να αξίζουν όλοι αυτοί.
Θέλουμε να πιστεύουμε επίσης ότι όσα λάθη γίνονται δεν είναι από κακία, δεν υποκρύπτουν δόλο ή σκοτεινά σχέδια. Άλλωστε, οι θεωρίες συνωμοσίας για «κομμουνιστικό κίνδυνο» και για «μπολσεβίκους» που θέλουν να κατακτήσουν την Ελλάδα, έχουν περάσει εδώ και πολλά χρόνια.
Κι αν με καλή προαίρεση πιστεύουμε ότι στην Κουμουνδούρου δεν είναι άθλιοι και επικίνδυνοι τότε ένα πράγμα μπορούμε να πούμε: Η βλακεία είναι αήττητη.
Ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε γίνει κυβέρνηση, κάποιες δυνάμεις ρίχνουν ένα πέπλο ανοησίας και του στερούν το όνειρο.
Διότι αν κάτσει κάποιος και σταχυολογήσει τις βλακείες που έχουν ειπωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα καταλάβει ότι οι άνθρωποι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Χύνουν την καρδάρα με το γάλα κάθε μέρα.

Η τελευταία γκάφα με τον μέγιστο φιλόσοφο και σύμβουλο του Τσίπρα, Ζίζεκ, δείχνει ακριβώς το μέγεθος της ανοησίας και της μπαρούφας. Ασφαλώς και δε φοβάται κανείς ότι θα πάμε στα γκουλάγκ όσοι δεν ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ. Και σίγουρα ο διανοητής χιούμορ έκανε. Όμως, δεν είναι δυνατόν να κάνεις χιούμορ για θέματα που είναι ταμπού.
Ανάλογα και ο Γιώργος Πάντζας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τα «Χάιλ Χίτλερ» μέσα στη Βουλή και στη συνέχεια να λέει ότι το κάνει ειρωνικά. Πρόκειται περί παμμέγιστης βλακείας που ούτε σε επιθεώρηση δε λέγεται. Έτσι και με τον Ζίζεκ, μόνο ως ανοησία θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τα λεγόμενά του.
Αλλά υπάρχουν κι άλλες γκάφες, μνημεία βλακείας.
Ο σύντροφος Σκουρλέτης είχε χαρακτηρίσει τις βόμβες μολότοφ και τα καδρόνια, είδη οικιακής χρήσης και γέλαγε όλη η Ελλάδα. Άλλωστε, και ο Σκουρλέτης εξαφανισμένος είναι αφού κάποιοι τον «μάζεψαν».
Εκείνη η ψυχή, ο Νάσος Θεοδωρίδης που αποκάλεσε τα Ιμια… Καρντάκ που έχει χαθεί και εκείνος ο άλλος που προεκλογικά προέτρεπε σε ένοπλη πάλη που βρίσκεται;
Θα θυμάστε φυσικά τη γκάφα του Τσίπρα μέσα στη Βουλή που ανακάλυψε κάποιον Ακερμαν κάποιας Ντόιτσε Μπανκ αλλά δεν ήταν ο επικεφαλής της τράπεζας αλλά κάποιος συνεπώνυμος.
Θυμηθείτε προεκλογικά τη γκάφα με τις καταθέσεις των Ελλήνων που θα τις έπαιρναν και θα τις επένδυαν ή τα λάθη με το αν το ευρώ είναι φετίχ ή όχι.
Τεράστια γκάφα και οι πανηγυρισμοί για το «όχι» της Κύπρου που μόλις έγινε «ναι» και μάλιστα ηχηρό, στην Κουμουνδούρου έβαλαν μαύρες πλερέζες.
Είναι μεγάλος ο αριθμός των γκαφών. Ανοησία, σκοπιμότητα, απειρία; Όπως και να έχει, στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου με κάτι τέτοιες βλακείες.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου