Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Ένταση στο Σύνταγμα για το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής

Ένταση στο Σύνταγμα για το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί της Μ. Πέμπτης όταν αιφνιδιαστικά μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να στήσουν πάγκους στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να αρχίσει η διανομή τροφίμων σε πολίτες. Η αστυνομία προειδοποιημένη από χθες μετά και τη σθεναρή στάση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη απέτρεψε μερικές δεκάδες μελών της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν το εγχείρημα.

Το ραντεβού της Χρυσής Αυγής για τη διανομή τροφίμων είχε προγραμματιστεί για τις 10.00 το πρωί. Αργά το απόγευμα της Μ. Τετάρτης ο δήμαρχος Αθηναίων εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας την πρόθεση της Χρυσής Αυγής ως απαράδεκτη δεδομένου ότι η διανομή τροφίμων θα γινόταν μόνο για… Έλληνες.

Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε την διανομή αυτή ως «γεύματα μίσους» και ξεκαθάρισε πως το εγχείρημα
αυτό δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Λίγο αργότερα η Χ.Α. εξέδωσε με τη σειρά της ανακοίνωση με ύβρεις κατά του δημάρχου Αθηναίων δηλώνοντας πως η διανομή θα πραγματοποιηθεί.

Γύρω στις 07.00 με 07.30 το πρωί ένα φορτηγό έφτασε στο Σύνταγμα με τρόφιμα. Η αστυνομία παρενέβη αμέσως και άνδρες των MAT παρεμπόδισαν 40 μέλη της Χρυσής Αυγής να στήσουν το μηχανισμό διανομής.

Περί τις 08.30 το πρωί διακινήθηκε η πληροφορία πως η διανομή τροφίμων ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί από τα παλιά της γραφεία στον Σταθμό Λαρίσης. Στις 09.00 με ηλεκτρονικό μήνυμα η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε πως η διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών, οδός Δηλιγιάννη 50 Σταθμός Λαρίσης.

Στο Σύνταγμα επικρατεί απόλυτη ηρεμία με περιπόλους των ΜΑΤ να παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις των μελών της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου