Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Επαναλαμβανόμενες απεργίες μέσα στις Πανελλαδικές αποφάσισε η ΟΛΜΕ

B7905BC18F238B002F9BA87D93716147Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ στην μαραθώνια συνεδρίασή του.Επίσης, έλαβε απόφαση για επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 20 έως τις 24 Μαΐου. Η πρόταση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από τις κατά τόπους ΕΛΜΕ.
Νωρίτερα, η παράταξη της ΔΑΚΕ (ΝΔ) στην ΟΛΜΕ είχε αποσύρει την πρότασή της για ψηφοφορία με κάλπες σχετικά με την απεργία των καθηγητών στην περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ενώ ταυτόχρονα άλλαξε στάση και το ΠΑΜΕ (στηρίζεται από το ΚΚΕ).
Οπως αναφέρουν πληροφορίες απο το εσωτερικό της Ομοσπονδίας, η ΔΑΚΕ αρχικά ζήτησε να ψηφίσει τουλάχιστον το 30% των καθηγητών στις τοπικές ΕΛΜΕ κατά τη γενική συνέλευσή τους που
θα γίνει στις 15 Μαΐου.
Ωστόσο, η παράταξη φαίνεται απέσυρε συνολικά την πρόταση για κάλπες ώστε να ξεπεραστεί το διαδικαστικό πρόβλημα που προέκυψε στη διάρκεια της συνεδρίασης των καθηγητών.
Παράλληλα το ΠΑΜΕ συμφώνησε μόνο σε μία 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαΐου (οι εξετάσεις ξεκινούν στις 17 του μήνα), αλλά διαφωνεί με τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μέσα στην εξεταστική περίοδο.
Κύριο αίτημα των καθηγητών είναι να μην αυξηθούν κατά δύο, οι διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως, ενώ αντιδρούν και για το Προεδρικό Διάταγμα για τις μεταθέσεις καθώς και για την αξιολόγηση, αλλά και για το ενδεχόμενο κατάργησης-συγχώνευσης σχολείων.
Το υπουργείο Παιδείας τηρεί στάση αναμονής και πηγές του παραπέμπουν στις δηλώσεις του υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου την Τετάρτη, που ζήτησε «να βάλουν πλάτη οι καθηγητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου