Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Γιατί διακόπηκε το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.;;;


Επεισοδιακά διακόπηκε η «μαραθώνια» συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ , κι ενώ βρίσκονταν κοντά στην απόφαση για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων , στις 17 Μαΐου, και πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση από Δευτέρα 20 Μαΐου έως Παρασκευή 24 Μαΐου).

 Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και μέχρι στις 6:30 οι διαφωνία μεταξύ των παρατάξεων εντοπίζονταν στην πρόταση της ΔΑΚΕ να στηθούν κάλπες στα σχολεία  για την υιοθέτηση ή μη της πρότασης για απεργία μέσα στις εξετάσεις.

  Μετά από  6,5 ώρες συνεδρίαση , στις 6:30 το απόγευμα, η ΔΑΚΕ θέλοντας να διευκολύνει τη λήψη απόφασης, πήρε πίσω την πρόταση περί κάλπης στα σχολεία και πρότεινε να τεθεί ως προϋπόθεση, στις γενικές Συνελεύσεις  των καθηγητών, συμμετοχή τουλάχιστον 30% των ταμιακώς εντάξει μελών, ώστε να εξασφαλιστεί η μαζικότητα και η επιτυχία της απεργίας.

 Συμφωνήθηκε το 30%, εκτός από τις ΕΛΜΕ που το καταστατικό προβλέπει διαφορετικά.

Εκείνη τη στιγμή εισήλθαν στο χώρο  της συνεδρίασης μέλη  των Παρεμβάσεων και του ΠΑΜΕ .

Τα  μέλη του ΠΑΜΕ κατηγόρησαν τη ΔΑΚΕ ότι παρασύρει το ΔΣ στις επιδιώξεις της κυβέρνησης , τα δε μέλη των Παρεμβάσεων χαρακτήρισαν τα μέλη της ΔΑΚΕ «λαγούς» της Κυβέρνησης.

 Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος και τα υπόλοιπα μέλη της ΔΑΚΕ  απάντησαν στις δύο παρατάξεις ότι όλες αυτές οι κατηγορίες  δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι από τη συνεδρίαση.
Έτσι η συνεδρίαση διακόπηκε για αύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι.
Η παράταξη του ΠΑΜΕ, σήμερα άλλαξε την πρόταση και εισηγήθηκε απεργία στις 16 και 17 Μαΐου και τη συνέχεια γενική συνέλευση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου