Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Δηλώσεις του Κ. Αρβανιτόπουλου μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ Υπ. Παιδείας: «Προχωρά η επεξεργασία των Σχεδίων Νόμου για τα Λύκεια»

Η πρόταση του υπ. Παιδείας για το Νέο Λύκειο όπως είπε υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος κατά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη, προχωρά. Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις «βάση της προωθούμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι η σχετική πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή και αποτελεί προϊόν ευρύτατου διαλόγου και διακομματικής συναίνεσης».

Τον περασμένο Γενάρη κατατέθηκαν στην Βουλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δυο προτάσεις νόμων που αφορούν :
Α. Το Νέο Λύκειο και σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση      
Β. Το Τεχνολογικό Λύκειο

Ο  υπουργός Παιδείας μετά τη συνάντηση τόνισε: Μετά τη συνάντηση  με την  αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ,  , ο υπουργός Παιδείας δήλωσε τα εξής: «Ολοκληρώνουμε την επεξεργασία των
νομοθετικών μας προτάσεων για το Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο με συναντήσεις εργασίας με τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Τα Σχέδια Νόμου για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο είναι προϊόν διακομματικής συναίνεσης, απόρροια του εθνικού διαλόγου των τελευταίων πέντε ετών. Εν συνεχεία θα υποβληθούν στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, προκειμένου να διατυπώσουν τη γνώμη τους, πριν τεθούν σε δημόσια διαβούλευση και κατατεθούν στη Βουλή. Στρατηγική επιλογή και επιδίωξη μας είναι η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και η πλήρωση του ρόλου του στην οικονομικοκοινωνική ανάπτυξη της χώρας».

Κατά τη συνάντηση  συζητήθηκε επίσης το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών. Από την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ επισημάνθηκαν στον υπουργό Παιδείας οι αδυναμίες και οι ελλείψεις του Προεδρικού Διατάγματος  και όπως υπογραμμίστηκε «είναι πολύ πιθανό, να προκαλέσουν αντί να λύσουν προβλήματα και ζητήθηκαν οι αναγκαίες διορθώσεις».
Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ζήτησε, τέλος, από τον υπουργό την άρση της επιστράτευσης των καθηγητών και την άμεση έναρξη διαλόγου με την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ.  

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούνταν από την Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο Εύη Χριστοφιλοπούλου, το μέλος της Γραμματείας Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου Χρήστο Πρωτόπαπα και  τον Γραμματέα του Τομέα Παιδείας, Δημήτρη Νικηφόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου