Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Στα χνάρια των Ελληνικών τραπεζών ανακεφαλαιοποιούνται και οι ...Γερμανικές


Η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Γερμανίας, η Commerzbank, προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με σκοπό να εξασφαλίσει τα χρήματα που χρειάζεται για να ξεπληρώσει το γερμανικό δημόσιο, που της έδωσε το 2008 κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης…

Για να καταστήσει ελκυστική την αύξηση, η γερμανική τράπεζα προσφέρει τις μετοχές της με τεράστια έκπτωση της τάξης του 50% σε σύγκριση με τη σημερινή αξία της μετοχής της, με σκοπό κυρίως να κινήσει το ενδιαφέρον επενδυτικών κεφαλαίων. Η τιμή προσφοράς των νέων μετοχών είναι στα 4,5 ευρώ, ενώ θα εκδοθούν 555,5 εκατομμύρια νέες μετοχές.

Η περίοδος εγγραφής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα διαρκέσει το διάστημα 15-28 Μαΐου. Οι σημερινοί μέτοχοι θα εγγραφούν για να αποκτήσουν δικαίωμα που θα αντιστοιχεί σε 20 νέες μετοχές για κάθε 21 μετοχές που ήδη διαθέτουν. 
 
Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει αισιοδοξία, η διοίκηση της τράπεζας μιλάει για «αρχή του τέλους» της κρατικής ιδιοκτησίας της τράπεζας…

Η Commerzbank είχε λάβει 16,4 δισεκατομμύρια ευρώ οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση μέσω του SoFFin που είναι το ταμείο διάσωσης τραπεζών και έχει επιστρέψει περί τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ. 
 
Χρωστάει επίσης τα 750 εκατομμύρια ευρώ που έλαβε από τον ασφαλιστικό κολοσσό Allianz.






http://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου