Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Στρατηγική Σαμαρά για πλήρη ηγεμονία στον κεντροδεξιό χώρο


Αποφασισμένος να περιφρουρήσει, ως πανίσχυρος αρχηγός, το αξιακό και ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ και ευρύτερα της κεντροδεξιάς παράταξης, εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να υποχωρήσει και να δώσει αφορμές από εδώ και πέρα για να πληγεί, όχι μόνο το ηγετικό του προφίλ, αλλά και ο ιδεολογικός πυρήνας της ΝΔ.

Η κίνηση να στείλει επιστολή στον ποιητή Νάνο Βαλαωρίτη, αλλά και η προσωπική του απόφαση να πετάξει ουσιαστικά στο καλάθι των αχρήστων το αντιραστιστικό νομοσχέδιο του Αντώνη Ρουπακιώτη, αλλά και την πρόταση νόμου ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με την ταυτόχρονη κατάθεση πρότασης από τη ΝΔ, δείχνει ότι υπάρχει αλλαγή στρατηγικής.

Εδώ και ένα περίπου χρόνου από την περίφημη συμφωνία επί των προγραμματικών θέσεων από τους τρείς κυβερνητικούς εταίρους, η ΝΔ έκανε αρκετές υποχωρήσεις, λόγω της κεντρικής απόφασης του
Αντ. Σαμαρά ότι προέχει η σωτηρία της χώρας.

Αυτή η αναγκαιότητα, οδήγησε σε μια υποτονική στάση σε διάφορα ζητήματα, αξιακά και ιδεολογικά, για τον ευρύτερο χώρο, σε σημείο που η ΝΔ υπέστη δεινή πολιτική ήττα. Δεν είναι τυχαία η άνοδος της Χρυσής Αυγής και το γεγονός ότι πολλοί δεξιοί ψηφοφόροι, απογοητευμένοι από πολλά, εγκατέλειψαν την πατρώα πολιτική γη.

Αυτό πλέον, επιχειρείται να αλλάξει σταδιακά. Και όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις το επόμενο διάστημα, που θα ενισχύουν τη στρατηγική του Αντ. Σαμαρά για να ηγεμονεύσει πλήρως στον ευρύτερο χώρο.

Κυρίως, όμως θα δοθεί η αίσθηση στον απογοητευμένο, λόγω της μνημονιακής πολιτικής, ψηφοφόρο, ότι η ΝΔ δεν έχει μεταλλαχθεί, αλλά υφίσταται και φυλάει Θερμοπύλες, παρά τους κατά καιρούς Εφιάλτες που υπάρχουν.

Ενόψει του συνεδρίου της ΝΔ στα τέλη Ιουνίου, αναμένονται και άλλες κινήσεις που θα ενισχύσουν την παράταξη και κυρίως θα δώσουν ελπίδα στον κόσμο. Το νέο εθνικό αφήγημα του Αντ. Σαμαρά επεξεργάζεται και σύντομα θα υπάρξουν συγκεκριμένα μηνύματα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου