Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Νότια Καλιφόρνια

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Νότια Καλιφόρνια Πρόοδο έχουν σημειώσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Νότιας Καλιφόρνιας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται από το πρωί της Πέμπτης.

Οι πυροσβεστικές αρχές δήλωσαν ότι εξαιτίας των χαμηλότερων θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και η βελτίωση των συνθηκών βοηθούν στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, η οποία εκτείνεται σε μήκος 11.000 εκταρίων. Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει, μέχρι στιγμής, να θέσουν υπό έλεγχο το 30% της πύρινης λαίλαπας.

Οι δυνατοί άνεμοι αλλά και οι ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην
περιοχή είχαν συμβάλει στην επέκταση της πυρκαγιάς, η οποία είχε εξαπλωθεί σε περιοχή κοντά στο Μαλιμπού, παράκτια πόλη της Καλιφόρνιας.

Ζημιές προκλήθηκαν σε τουλάχιστον 15 κτίρια, τα οποία ωστόσο δεν καταστράφηκαν ολοσχερώς. Περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη προκειμένου να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, με τη βοήθεια 8 ελικοπτέρων και 2 πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Μεγάλο μέρος του καπνού αλλά και των φλογών έχουν κατευνάσει, ωστόσο οι πυροσβέστες προειδοποίησαν ότι οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν προς το χειρότερο ανά πάσα στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου