apeΟι Έλληνες είναι παντού και ξετρελαίνουν τον πλανήτη…
Στο «πόδι» ήταν και πολλοί άλλοι Αυστραλοί πολιτικοί που πέρασαν από το διήμερο «Ελληνικό Πανηγύρι», μια εκδήλωση που συγκέντρωσε πάνω από 50.000 ανθρώπους, στην συντριπτική πλειονότητα μη-Έλληνες και αποτέλεσε την καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα!
Πρόκειται για ένα πανηγύρι που συνδυάζει αρμονικά τον ελληνικό πολιτισμό με την κουλτούρα και τις παραδόσεις μας και που, κατά γενική ομολογία, κατάφερε και ενσωματώθηκε με την ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία, αφού είναι γνωστή η ικανότητα προσαρμογής του Έλληνα παντού.
Το ελληνικό Κλαμπ, με τους χώρους ψυχαγωγίας, το ελληνικό σχολείο, τα γραφεία της Κοινότητας
και ο περικαλλής ναός Αγίου Γεωργίου, βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το πασίγνωστο πάρκο του Musgrave. Έτσι, λοιπόν, στους μεν χώρους του Κλαμπ έγιναν οι διαλέξεις από ακαδημαϊκούς και συνεχόμενη προβολή φιλμ για την Αρχαία Ελλάδα, εκθέσεις με παραδοσιακές φορεσιές και φωτογραφίες με πληροφορίες στα Αγγλικά για την Μικρά Ασία και την Κωνσταντινούπολη, επιδείξεις μαγειρικής, εκθέσεις με ελληνικά προϊόντα κτλ. Στο δε πάρκο στήθηκε το λαϊκό πανηγύρι.
Εκεί με περίπτερα η Παγκρήτιος, η Παμμακεδονική, οι Κώες, οι Χιώτες, οι Κύπριοι και, φυσικά, οι τοπικές Κοινότητες της Παναγίας και της Αγίας Παρασκευής. Ένας πόλεμος με γαστρονομικές γεύσεις και με ό,τι ελληνικό μπορεί να φανταστεί ο καθένας.