Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Υπ. Παιδείας: Συνάντηση με ΟΛΜΕ για το διδακτικό ωράριο

Συνάντηση με ΟΛΜΕ για το διδακτικό ωράριο  Συνάντηση με την ομοσπονδία των καθηγητών θα έχει το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προκειμένου να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς για την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει το διδακτικό ωράριο από τον Σεπτέμβριο κατά δύο ώρες την εβδομάδα.
Ο υπουργός Παιδείας θα εξηγήσει στους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης την αναγκαιότητα του μέτρου, ενώ θα αναφερθεί και στο επόμενο βήμα, που είναι η ορθολογική κατανομή των εκπαιδευτικών στα σχολεία. Από την πλευρά της, η ομοσπονδία των καθηγητών (ΟΛΜΕ) απείλησε με απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων (αρχίζουν στις 17
Μαΐου), γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση σε χιλιάδες μαθητές οι οποίοι προετοιμάζονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με στόχο την εισαγωγή τους σε τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης.
Η ΟΛΜΕ, πάντως, δεν κατέληξε σε συμφωνία στην τελευταία συνεδρίαση της 30ής Απριλίου, καθώς υπήρξαν διαφωνίες για τη μορφή των κινητοποιήσεων.
Η ομοσπονδία θα συνεδριάσει και πάλι την Πέμπτη, όταν και θα διατυπωθεί πρόταση προς τις καθηγητικές ενώσεις, θα ακολουθήσουν γενικές συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ και στις 15 Μάιου θα ληφθεί η οριστική απόφαση.
Πάντως, από το υπουργείο Παιδείας εκτιμούν ότι θα επικρατήσουν οι μετριοπαθείς φωνές στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων.
εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου