Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Αλαβάνος: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θυμίζουν... ΔΗΜΑΡ

Αλαβάνος: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θυμίζουν... ΔΗΜΑΡ
Επίθεση στη γραμμή και τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο πρώην πρόεδρός του Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος αφήνει αιχμές και στο «Αριστερό Ρεύμα» της Κουμουνδούρου, ενώ επιβεβαιώνει εκ νέου την κάθοδο του «Σχεδίου Β΄» στις επικείμενες ευρωεκλογές.

«Η πολιτική “όχι στο Μνημόνιο ναι στην ευρωζώνη” έχει καταρρεύσει πλήρως» και παρομοιάζει ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου με τη… ΔΗΜΑΡ! «Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι παραλλαγή του Σχεδίου Α’. Θυμίζει ακριβώς τις θέσεις τις ΔΗΜΑΡ όταν ήταν στην αντιπολίτευση: “Θα στηρίξουμε τους Έλληνες εργαζόμενους με κάθε μέσο αλλά κόκκινη γραμμή μας είναι το ευρώ”δηλώνει με συνέντευξή του στον Real.gr ο Αλ. Αλαβάνος. Τι διαφορά έχει αυτό από τη θέση “όχι στο μνημόνιο με παραμονή στο ευρώ”; Καμία», ενώ αφήνει αιχμές κατά του
«Αριστερού Ρεύματος» του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι δεν μπορεί να λειτουργεί «για το καλό του κόμματος» στηρίζοντας δημοσίως απόψεις που τις θεωρεί αρνητικές.

«Κατά τη γνώμη μου η χώρα μας βρίσκεται σε τόσο επικίνδυνη κατάσταση ώστε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να στηρίζει δημόσια κάποιος απόψεις τις οποίες τις θεωρεί αρνητικές. Κι αυτό για το “καλό του κόμματος”. Το “καλό του κόμματος”, με άλλα λόγια η κομματοκρατία, έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στο να βρισκόμαστε σήμερα σε αυτή την δεινή θέση» τονίζει χαρακτηριστικά, ενώ υπογραμμίζει ότι από τις συμμαχίες του κόμματός του αποκλείεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, απαντά και στον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος είχε δηλώσει στη Real News ότι το ΚΚΕ δεν συνεργάζεται με όσους απέτυχαν να το διαλύσουν, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη θέση εγωιστική. «Το κυρίαρχο ζήτημα είναι το ότι η ευρωζώνη «πετυχαίνει να διαλύσει τη χώρα». Όσοι μπορούμε μαζί ας την κάνουμε «να αποτύχει τελικά να διαλύσει τη χώρα». Ας μη ζούμε με φαντάσματα από το παρελθόν».

Ερωτώμενος δε αν το κόμμα που ιδρύει ο κ. Κατσανέβας είναι ανταγωνιστικό προς το «Σχέδιο Β΄» ο Αλέκος Αλαβάνος τονίζει: «Όχι. Μπορεί να είναι κοινή η θέση για το νόμισμα. Είναι όμως πολύ διαφορετικοί οι συμβολισμοί, η κουλτούρα και η φιλοσοφία μας».
 politikoi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου