Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Διαμαρτυρία της Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Αχαΐας

Ε.Λ.Μ.Ε. Β΄ ΑΧΑΪΑΣ                              ΑΙΓΙΟ 13 /05 /2013

Κλεισούρας – Πάρ. Κορίνθου                                                    
Κτήριο 1ου ΓΕ.Λ. Αιγίου                                                         ΠΡΟΣ

25100 ΑΙΓΙΟ                                                                     ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΤΗΛ. & FAX : 26910-25718                                        Δ/ΝΣΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
email : belmeach@yahoo.gr  



ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Το Δ.Σ. της Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Αχαΐας διαμαρτύρεται έντονα για την άνιση μεταχείριση που επιφυλάχτηκε από την πλευρά της διοίκησης στους συναδέλφους που εργάζονται στα ΕΠΑ.Λ. της περιοχής μας. Σε αντίθεση με τα Γυμνάσια και τα Γενικά Λύκεια, στα οποία στάλθηκε πολύ πριν τις πασχαλινές διακοπές ενημερωτικό έγγραφο προκειμένου να δηλώσουν οι καθηγητές τις προτιμήσεις τους αναφορικά με τα εξεταστικά κέντρα στα οποία επιθυμούν να επιτηρήσουν, ουδέποτε ζητήθηκε κάτι τέτοιο από τους συναδέλφους των ΕΠΑ.Λ.

Δεδομένου ότι οι συνάδελφοι των ΕΠΑ.Λ ουδέποτε αρνήθηκαν να επιτηρήσουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και κάθε χρόνο είναι παρόντες προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, διερωτόμαστε αν μια τέτοια συμπεριφορά υποβάθμισης και επιδεικτικής αγνόησης συνάδει με την αντίστοιχη υποβάθμιση της τεχνολογικής εκπαίδευσης γενικότερα (βλ. πλήρης αδιαφάνεια κι έλλειμμα ενημέρωσης για το νέο Τεχνολογικό Λύκειο, κενά καθηγητών στις ειδικότητες, λειτουργία των εργαστηρίων μόνο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των καθηγητών δεδομένης της υποχρηματοδότησης ).

Θεωρούμε δε ότι αυτή η αντιμετώπιση κατηγοριοποιεί τους συναδέλφους των ΕΠΑ.Λ ως καθηγητές β’ κατηγορίας, αφού δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους υπόλοιπους συναδέλφους. Παράλληλα, αναρωτιόμαστε με ποια κριτήρια επιλέχτηκαν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι για να επιτηρήσουν (οι οποίοι, ενδεχομένως, να έχουν κάποιο κώλυμα, ενώ άλλοι που ίσως επιθυμούσαν εξαρχής να επιτηρήσουν, δεν ερωτήθηκαν καν). Εκτός κι αν στο πλαίσιο της επιστράτευσης, κάθε κίνηση αγνόησης των εκπαιδευτικών είναι δικαιολογημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου