Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Στη φυλακή Γαλλίδα βουλευτής για υπεξαίρεση... σοσιλΗστρια τι αλλο;

Η Σιλβί Αντριέ, βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην περιφέρεια της Μασσαλίας, καταδικάστηκε σήμερα από τη γαλλική δικαιοσύνη σε φυλάκιση τριών ετών, εκ των οποίων τα δύο με αναστολή, για μια υπόθεση διαφθοράς.

Η καταδίκη σε φυλάκιση χωρίς αναστολή, σπάνια ποινή για πολιτικό αξιωματούχο, επιβλήθηκε μαζί με πρόστιμο 100.000 ευρώ και πέντε χρόνια μη εκλεξιμότητας.

Στη δίκη το Μάρτιο, όπου η 51 ετών Αντριέ είχε παρουσιαστεί στο δικαστήριο ανάμεσα σε 20 κατηγορούμενους, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει για την Αντριέ την ποινή των δύο ετών φυλάκισης με αναστολή, 50.000 ευρώ πρόστιμο και πέντε χρόνια μη εκλεξιμότητας.

Οι δικηγόροι της είχαν καταγγείλει "πολιτική παγίδα" και ζητούσαν την απόλυσή της από το
δικαστήριο.

Η Αντριέ, η οποία εκλέγεται από το 1997 στις βόρειες συνοικίες της Μασσαλίας που φημίζονται για διακίνηση ναρκωτικών και φόνους για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, διώκετο για υπεξαίρεση τη δεκαετία του 2000, για σκοπούς εκλογικής πελατείας, τουλάχιστον 700.000 ευρώ από επιδοτήσεις στα πολιτικά κόμματα.

Η έρευνα άρχισε στα μέσα του 2007 μετά την ειδοποίηση προς τη δικαιοσύνη ενός οργάνου κατά της διαφθοράς του υπουργείου Οικονομικών για ύποπτη ροή κεφαλαίων σε λογαριασμούς εταιριών της Μασσαλίας.

Οι εταιρίες-φαντάσματα όπως αποδείχτηκαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ιδρύθηκαν για να μισθοδοτούν πρόσωπα που βοηθούσαν την Αντριέ στην προεκλογική της εκστρατεία στη βόρεια Μασσαλία.

Τον περασμένο Ιούνιο, χωρίς την υποστήριξη του σοσιαλιστικού κόμματος, η Αντριέ επανεξελέγη βουλευτής στο δεύτερο γύρο, αντιμετωπίζοντας υποψήφιο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου